tiistai 12. maaliskuuta 2013

Sosekeittoa savoijinkaalista

Tiesittekö, että kaalista, erityisesti savoijinkaalista tulee herkullista sosekeittoa? Olen nyt muutamaan kertaan hurauttanut vihreistä kasviksista sosekeiton. Pääosassa kaali. Olen tehnyt elämäni aikana vaikka kuinka monta sosekeittoa, muttei minulle ollut koskaan aiemmin tullut mieleen käyttää kaalia.

Hurautin äsken keiton, johon tuli yksi savoijinkaali, 2 vartta selleriä, 1 parsakaali ja 3 kynttä valkosipulia. Pilkotaan sopivan kokoisiksi palasiksi, vettä kattilaan, vähän fondia, kasvikset sekaan ja kiehumaan. Maustetaan mustapippurilla ja timjamilla. Kypsät kasvikset surautetaan sauvasekottimella hienoksi.

Väri on tosi vihreää (täytyy siis olla terveellistä). Maku miellyttää ainakin minun suutani.

Kokeilkaa tekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti