perjantai 3. marraskuuta 2017

Popsi popsi (värikästä) porkkanaa

Oletteko muut innoissanne siitä, että kaupasta saa porkkanapusseja, joiden sisältö näyttää tältä?


Minä olen. Tavallinen porkkana nousee ihan uuteen aateliin, kun sitä saakin nykyään monessa eri värissä. Ihan tavallisesta S-Marketista ihan tavallisessa (ja ei kalliissa) pussissa kotiin kannettu.

Kolmen porkkanan arkinen pilkkominen näyttääkin yhtäkkiä näinkin iloiselta:Porkkanat päätyivät tyypilliseen reseptiini, johon tulee käytännössä joku proteiini ja sitten sekaisin kaikkia mahdollisia kasviksia, mitä jääkaapista irtoaa. En tiedä onko tuo nyt muhennos vai pata vai mitä, mutta tämäntyyppistä nopeaa ja terveellistä kokkaamista on tullut viimeaikoina harrastettua.

Vanha Arabian vihreä emalinen haudutuspannu toimii hyvänä lähtökohtana. Siihen ryhdyn heittelemään jääkaapista kaikenlaista. Tällä kertaa pannuun meni broilerin jauhelihaa (ennen minua puistatti ajatus broilerin jauhelihasta, en kyllä tiedä miksi, mutta tuotetta kokeiltuani olen pyörtänyt mielipiteeni), värisuora porkkanoita, itse pihalla kasvatettuja salkopapuja pakkasesta, ruskeita herkkusieniä, lehtipersiljaa ja mausteita. Helppoa kuin mikä - jauheliha ruskistetaan, kasvikset ja mausteet perään ja kannen alle kypsymään kunnes vihannekset pehmenevät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti