keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Pihakausi avattu!

Vau, mitkä kelit meitä tuli hellimään!

Äitienpäiväviikonloppu on toiminut minulla perinteisenä pihakylvö- ja istutusviikonloppuna - niin tänäkin vuonna. Taimikaupassa lähti vähän keulimaan, ostin ison kasan yritintaimia, avomaan kurkkua, kesäkurpitsan ja amppelitomaatin. Viime vuodelta oli todella reilu määrä siemeniä vielä tallessa, joten ne hyötykäytin tänä vuonna.

Pihan kasvulaatikoihin meni avomaan kurkut, salkopapua, kesäkurpitsa (jonka kyllä siirrän johonkin omaan ämpäriin tms. kun vie niin hirveästi tilaa ja kasvaa rönsyillen), lollo rosso -salaattia, pinaattia, tilliä ja sileälehtistä persiljaa.Keittiöikkunan yrttitarhaan pääsi basilika, sitruunatimjami, oregano ja sitruunamelissa. Rosmariini ja salvia vielä tulossa kunhan löydän hyvät taimet.


Amppelitomaatti oli ihan heräteostos, jonka järkevyydestä en niin tiedä. Kastelua ja ravinnettahan tuo vaatii aika reilusti, mikä voi olla haaste kesällä paljon poissa kotoa olevalle. Naapurit kyllä tosin auttavat kastelussa, eli jos tulee lämmin kesä, niin ehkä tuosta tulee vielä tomaattisato. Saas nähdä!


On kyllä ollut aivan ihanaa näillä keleillä olla pihanomistaja. Meidän piha on kyllä niin kaunis ja viihtyisä. Huomaan, että usein ohikulkijatkin pysähtyvät ihailemaan pihaa ja joskus jopa ottavat siitä muutaman valokuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti