tiistai 23. syyskuuta 2014

Kaurainen marjaherkku

Tekeekö mielesi jotain leivonnaista, mutta et oikein jaksaisi leipoa? Ainakaan mitään kummoista. Löytyykö kotoa marjoja - tuoreita tai pakastettuja? Entä kaurahiutaleita? Entä margariinia tai voita? Sokeria?

Jos vastasit kyllä näihin, niin olet kuin minä eilen. Jääkaappi kun on täynnä mökiltä rohmuttuja puolukoita, mutta leivontainto (ja ainekset, nimimerkki kotona ei kananmunia) vähän hakusessa, niin ratkaisuksi löytyy kaura-marjapaistos.

Helppoa ja kätevää. Heitin puolukoiden joukkoon myös pakkasesta yhden rasian kesällä Hämeestä kerättyjä puutarhavadelmia.

Ja ei sitten kannata pihistellä sen kauramurun kanssa. Se on tässä parasta. Sitä pitää ja kannattaa olla paljon. Älä siis ihmettele sitä, että tähän tulee 8 dl kaurahiutaleita. Niitä pitää olla just niin paljon...

Kaurainen marjaherkku

n. 1 l marjoja, tuoreena tai pakastettuna (minulla puolukka n. 8 dl ja  2 dl vadelmaa)
250 g margariinia (tai tee kuten minä - 200 g margariinia ja 50 g voita)
8 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria

1. Lado marjat uunivuoan pohjalle. Ripsottele päälle vähän (tai maun mukaan) sokeria, jos käytät happamia marjoja.
2. Sulata kattilassa voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet ja sokeri.
3. Levitä kauraseos marjojen päälle.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.


Ja jos olisi vielä ollut vanilijakastiketta tai jäätelöä tarjolla, niin sehän olisi ollut ihan huippua. Mutta ei tietenkään ollut. Eihän ollut niitä kananmuniakaan. Kelpasi hyvin näinkin.

Kokeilin tätä tehdessä muuten ensimmäistä kertaa tällaista kookospalmusokeria, jonka olin -kuten kuvasta voi havainnoida - ostanut kaupan poistohyllystä kokeiluun. Oli fariinisokerin näköistä ja -makuista ja sopi erinomaisesti tähän paistokseen.



Olen viime aikoina suosinut näitä vähän "parempia" sokereita valkoisen perussokerin sijaan. Tässä kookospalmusokerissa sanotaan olevan enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuin valkoisessa sokerissa, ja sen glykeeminen indeksi on myös alhainen verrattuna tavis-sokeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti