keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Säilömishepulit


Tuli sitten tehtyä tänä vuonna omenahilloa oikein reilusti. Olin jo tehnyt sen yhden satsin hilloa, kun ystävä toimitti vielä uuden kuorman omenaa kotiin.

Pakkanen on jo ihan täynnä, joten soseen pakastus ei tullut kysymykseen. Hilloamaan siis, niin saa ison määrän pieneen tilaan säilöttyä ja toisaalta riittävällä sokerilla säilöttynä voi purkkeja säilyttää vähän lämpimämmässäkin - kuten meidän talon "hillokellarissa".



Nämä ei ihan heti lopu kesken. Riittää vaikka tuliaiseksi, kun menee ystäville kylään.

Tein myös ison satsin omenasosetta, jonka vein töihin jääkaappiin. Meillä on nykyään töissä tarjolla aamupuuroa, joten olen siirtänyt aamupalan syömisen sinne. Sose kuluu siellä syksyn myötä kun minä ja kollegat lapioidaan sitä puurojemme päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti