lauantai 22. lokakuuta 2016

Valkoista pellavaa

Kun illat pimenevät, kaipaa kotona taas vaaleampia tekstiilejä. Käyttöön on hakeutunut niin keittiön kuin makkarinkin puolella aikoja sitten kirpputorilta pelastamani rovaniemeläisen Tekstiiliateljee Hildurin valmistamat valkoiset pellavaiset petivaatteet. Nämä ovat olleet ihan jättipottilöytö kirpparilta. Muistan, että nämä eivät maksaneet montaa kymppiä ja olivat täysin pakasta vedetyt ostaessani. Joku ei vain näköjään ollut ottanut ihanuuksia käyttöön vaan kiikuttanut sen sijaan kirpputorille minun löydettävikseni.
Paksua pellavaa oleva pussilakana ja siihen kuuluvat kaksi tyynyliinaa ovat suosikkilakanani. Puhdas karkeahko pellava on aivan ihana materiaali ja lakanoissa erityisen ihana. Puhtaat lakanat noin muutenkin on jotain arkista ja ihanaa.


Settiin kuului myös aluslakana, joka tosin on on nykyisiin sänkyihin liian kapea ja muutenkin vähän epäkäytännöllinen (pidän oikeastaan kaikkea mikä ei ole muotoonommeltu aluslakana epäkäytännöllisenä). Kuitenkin tämä aluslakana on aivan täydellinen pöytäliina. Siksi - kuten jo viittasinkin - tämä pellavasetti ilahduttaa niin makkarin kuin keittiönkin puolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti