maanantai 29. huhtikuuta 2013

Salaatti quinoasta

Perjantai-iltana kylässä kävi vanha ystävä. Sellainen, jota en ole nähnyt vuosiin. Enkä oikein edes puhunutkaan vuosiin. Kuulumisten vaihto ajoittuikin vähän pidemmälle aikavälille. Tyyliin, "kun valmistuin viisi vuotta sitten, niin menin sitten sen jälkeen tein sitä ja tätä...". Joskus näinkin.

Kaapissa ollut quinoakin sai käyttöä, kun tein tarjottavaksi quinoa-granaattiomenasalaattia, jonka bongasin Herkusta ja koukusta. Jos sekoittaa quinoaa, granaattiomenaa, avokadoa ja tuoretta korianteria ei lopputuloksesta oikeastaan voi tulla huonoa. Eikä tullutkaan.

Kuvat omasta tekeleestäni unohtui ottaa, keskityin niin vierailijaan. Reseptin voi kuitenkin kopioda sieltä jo mainitusta lähteestä tähän itselle talteen. Muokattuna sellaiseksi kuin minä sen itse tein.

Granaattiomena-quinoasalaatti

2 dl quinoaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 iso granaattiomenaa
purkki papumixiä (sellainen pahvitönikässä myytävä, missä on kikherneitä ja muita vaaleita papuja)
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 avokado
1 dl maapähkinöitä, valmiiksi suolattuja
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Keitä quinoa ja anna sen jäähtyä. Sekoita joukkoon pavut ja granaattiomenan siemenet (halkaise granaattiomena ja ota siemenet talteen pitämällä omenaa leikkauspuoli alaspäin kämmenelläsi ja hakkaamalla omenaa lusikalla niin että siemenet tipahtelevat sormiesi läpi). Pilko avokado joukkoon, lisää myös pähkinät. Lisää joukkoon myös oliiviöljy, hienonnetut yrtit ja mausteet.

Tein kyytipojaksi sitä savipataleipää, jonka paahdoin uunissa valkosipulipyyhkäisyn ja oliiviöljyn kanssa. Päälle lastusin vähän parmesanjuustoa ja hienonsin tuoretta basilikaa.

Varsin passeli perjantai-illan iltapala, viinin kanssa nauttivaksi. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti