sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Min Krog

Harvemmin sitä tulee tehtyä noin tunnin reissua kahvikupin perässä, mutta viime sunnuntaina tämäkin tuli koettua. Ylpeänä isosiskona minun oli vain pakko päästä kokeilemaan pikkusiskoni Pilvin luotsaamaa, Kirkkonummen Sundsbergiin juuri avattua uutta bistro-kahvilaa Min Krogia.

Siispä, iltapäivällä kukkamultien vaihtoprojektin jälkeen hyppäsin junaan ja matkustin kantakaupungista "maaseudulle", Sundsbergiin. Masalan asemalta oli 5 minuutin kävelymatka Sundsbergin tuhoutuneen kartanon Pehtorintaloon, jossa tämä uusi tuttavuus sijaitsee.

Varsin viehättävä paikka siellä minua odottikin.




Paikka kertoo panostavansa tuoreuteen, korkealaatuisiin raaka-aineisiin ja itseleivottuihin herkkuihin. Se näkyi tarjonnassa. Kaikki on itse leivottua, tiskin takaa löytyvän Pilvin käsialaa.

Valinnan varaa kahviherkuissa oli, erityisesti kuppikakut näyttivät herkullisilta. Sisään tullessani uunista otettiin juuri tuore satsi kanelipullia, joiden tuoksu oli niin hyvä, että meinasin tilata sellaisen näkemättä muuta valikoimaa. Myös salaatit ja täytetyt patongit ja bagelit näyttivät todella hyviltä.






Koska olin jo päivälliseni nauttinut ja tästä syystä mm. suolaiset piirakat olivat poissuljettuja vaihtoehtoja, niin päädyn loppujen lopuksi tilaamaan maitokahvin ja omena-kaneli-juustokakun. Juustokakun pala oli niin suuri, että siitä oli hyvä jakaa syötävää kahdelle. Keksipohjan päällä oli runsas kerrossa pehmeää omenalta ja kanelilta pehmeästi maistuvaa täytettä, ja päällä vielä kiillekerros. Mmmmmm....



Koska paikka on vasta juuri avannut ovensa, on heillä mm. anniskelulupahakemus vielä käsittelyssä. Ilmojen lämmetessä vierailijoita ilahduttaa varmasti myös nauttia kahvinsa terassilla.

Vaikka ymmärrän subjektiivisuuteni paikan arvioinnissa, niin voisin sanoa, että myös puolueettomasti arvioituna paikka ansaitsee kehunsa. Franchisingin ja ketjujen täyttäessä kahvilamaailman niinkin yksinkertainen ajatus kuin että tehdään kaikki itse on harvinaisen virkistävää. Siskon ruuanlaitto- ja leivontataidot minulla on ollut tiedossa jo vuosikausia, mutta nyt muutkin saavat mahdollisuuden päästä niistä nauttimaan.

Itsellä tulee tehtyä varmasti usempiakin viikonloppureissuja kesän kuluessa Min Krogiin. Seuraavalla kerralla menen ilman päivällistä, sillä ne salaatit jäivät tällä kertaa vielä kokeilematta.

Min Krog sijaitsee osoitteessa Sundsbergintie 78 02450 Sundsberg. Masalan asemalta paikkaan on viiden minuutin kävelymatka.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti