lauantai 1. kesäkuuta 2013

Laukkulöytöjä kirpparilta

Kun nyt kerta edellisessä postauksessa niin meuhkasin niistä sängynaluslaatikoista ja siitä, ettei niitä kannata käyttää turhan tavaran hautausmaana, niin innostuin aamulla läpikäymään omat laatikkoni.

Yksi sängynaluslaatikko on minulla pyhitetty käsilaukuilleni. Kävin laukut läpi - otin pois dustbageistaan, tarkastin kunnon, pyyhin nahanhoitoaineella ja katsoin onko turhia laukkuja.

Jaksan kyllä aina iloita näistä vuosien mittaan kertyneistä kirpparilöytölaukuista.  Nyt kun kesä tulee, ja pikkuiset käsilaukut tulevat taas tarpeeseen, nämä olikin hyvä siistiä taas käyttökuntoon.



Kukkaro ei ole juurikaan näiden laukkujen ostosta rasittunut - vasemman yläkulman konjakinvärinen laukku on Lappeenrannan kierrätyskeskuksesta 50 centillä. Sen alla ruskea satulalaukku Lauttasaaren Emmauksesta muistaakseni 5 eurolla. Oikean alanurkan ruskea laukku on myöskin Lappeenrannan kierrätyskeskuksesta, muistaakseni 2 eurolla. Se on muuten suomalaista tekoa - sisällä vuoressa lukee Veljekset Huhtala & co, Pori. Oikean yläkulman mustasta pikkuisesta mummolaukusta minulla ei ole muistikuvaa, että mistä olen hankkinut. Sen muistan kuitenkin, että jostain kirpparilta sekin.

Kaikki laukut ovat nahkaa ja niistä on nahanhoitoaineella / mehiläisvahalla pyyhkimällä kuoriutunut salonkikelpoisia laukkuja. Näin teet kirpputorilöydön -postauksessa kirjoitinkin, että kirpputoreilla kannattaa oppia näkemään pienien kauneusvirheiden läpi, sillä usein esimerkiksi nahanhoitoaineella läpikäymällä nahkatuotteista tulee kuin uusia. Näistäkin useat ovat olleet vähän nuhjuisia ostettaessa, mutta pienellä hoidolla olen saanut tosi kivoja vintage-laukkuja käyttööni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti