sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Viikonloppuna maistoin brunssia ja Helsinkiä

Viikonloppu meni hujauksessa, oli niin paljon kivaa tekemistä!

Käytiin mm. siskon ravintolassa Min Krogissa brunssilla toisen siskon kanssa. Tarjolla oli suolaista ja makeaa. Herkkua herkun perään. Leipää, croissantteja, munakokkelia, pekonia, kalaa, lihapullia, juustoja, leikkeleitä, vihanneksia, levitteitä, hilloja, kakkuja, rocky roadia (sisko tekee sen muuten minun ohjeellani), hedelmiä, kahvia, teetä, mehuja...Tarjonta oli erinomainen 16.50 euron hintaan nähden. Menimme paikalle puolen päivän aikaan, vatsat aamupalaa nuristen. Vatsan nurina loppui heti pöytien ääreen päästyämme.



Brunssin lisäksi kävimme illalla vielä kaveriporukalla kivassa ruoka-viini-tapahtumassa, Taste of Helsingissä. Ruuan ja viinin lisäksi meitä lauantain kävijöitä vielä säätilakin hemmotteli -  saimme nauttia auringosta ja kuivasta kelistä. Toisin kuin esimerkiksi perjantain TOH:n kävijät, joiden niskaan tuli vettä oikein urakalla.

Vierailin tapahtumassa jo viime vuonna, kun se järjestettiin ensimmäistä kertaa, eli konsepti oli entuudestaan tuttu. Olin jo etukäteen katsonut muutaman suosikkiannoksen, jotka halusin ehdottomasti maistaa - mm. Bistro O Matin haukiburgerin ja Juuren suolakinuskikakun (molemmat nam!). Annokset ovat mukavan pienikokoisia, joten niitä jaksaa maistella helposti useammankin. Tosi hyviä makuja löytyi tänäkin vuonna maisteltavaksi. Tapahtuma on hauska tapa viettää ilta ystävien kanssa ja siinä sivussa voi myös näppärästi tutustua pääkaupunkiseudun ravintolatarjontaan pikkurahalla - tai ainakin halvemmalla kuin kiertämällä illallisella kussakin ravintolassa erikseen.

Viinipuolella maistelimme mm. monipuolisesti sampanjaa. Viime vuonna osallistuin ystäväni kanssa Essi Avellanin vetämään Taittingerin sampanjatastingiin. Tänä vuonna maistelimme Taittingerimme ihan omatoimisesti shampanjaständiltä, toki esittelijöiden ammattitaidolla höystettynä.

Sampanjaa!


Juuren suolakinuskikakku rapareperin kanssa oli h-y-v-ä-ä.

Taittingering "diskopullo", Nocturne.
Tänään olenkin sitten siivoillut kotia ja pyöritellyt Downton Abbeyn DVD:tä. Ikkunasta näkyvä kaatosade sanoi lempeästi, että tänään ei tarvitse tehdä kummempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti