tiistai 10. helmikuuta 2015

Bambipeitto paloturvallisuuteen

Heräsin vähän aikaa todellisuuteen, että olen asunut vuoden puutalossa ilman, että asunnostani löytyy palopeittoa. Ihan rempallaan paloturvallisuusasiat sentään eivät ole olleet - joka huoneessa on palovaroittimet ja rappukäytävässä vaahtosammuttimet, tarkastutin juuri sähkövetojen turvallisuuden sähkömiehellä ja niin edespäin. Mutta mitäpä minä piippaavalla varoittimella ja siellä käytävässä lymyilevällä vaahtosammuttimella, jos vaikka se rappu on itsessään tulessa ja asunnosta pitäisi poistua (liekkien läpi on järkevintä mennä kääriytyneenä palopeittoon). Tai jos keittiössä vaikka alkaa pieni palo, joka olisi kaikkein kätevintä palopeitolla tukahduttaa.

Palopeitto hankintaan siis. Eikä tietenkään mitään tylsää ja rumaa perinteistä mallia. Vaan tietenkin tällainen vaaleanpunamusta bambeilla koristeltu yksilö.


Tätä on mukavampi katsella kuin sellaista perinteistä punaista peittoa. Toivottavasti ei koskaan tarvitse käyttää. Napautin sen näkyville ja sellaiseen paikkaan, mistä se on helppo napata käyttöön jos hätä sattuu tulemaan. Pienellä naulalla keittiön patterin viereen.


Omani ostin Stockalta, mutta tietääkseni näitä saa myös esim. automarketeista. Hinta oli melkein tupla verrattuna tavalliseen punaiseen peittoon, mutta mitäpä sitä ihminen tarkalle silmälleen mahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti