perjantai 23. lokakuuta 2015

Reissunaisen pelastus - tuorepuuro

Minulla on ollut viimeaikoina paljon sellaisia matkoja, jotka vaativat superaikaisen herätyksen aamulla. Aamiaisille ei ole aamuviideltä löytynyt oikein aikaa eikä intoakaan - en oikein tykkää syödä mitään, jos elimistö ei ole vielä kunnolla herännyt. Syön normaaleina työaamuinakin aamupuuron vastan töissä noin 1.5 tuntia herätyksen jälkeen. Siinä vaiheessa vatsalaukku on jo herännyt ja alkanut pyytämään aamiaista.

Aikaisten reissuaamujen kulmakiveksi on muodostunut tuorepuurot, jotka olen valmistanut edellisenä iltana jääkaappiin, napannut sieltä lähtiessä käsilaukkuun ja lusikoinut aamupalaksi vaikka junassa suoraan pakasterasiasta. Ratkaisuna tämä on ollut erinomainen - olen saanut ravitsevan aamiaisen eikä ole tarvinnut tyytyä väsyneisiin ostoleipiin ylihinnoitelluissa junakahviloissa tai muuten tien päällä.

Tuorepuurosta on aikamoinen trendiherkku. Kaurahiutaleet, neste ja omien mieltymysten mukaan valitut makua ja massaa antavat ainesosat seoitetaan ja jätetään jääkaappiin tekeytymään. Ei kypsennetä, vain sekoitetaan.

Olen itse jotakuinkin soveltaen käyttänyt netistä löytämääni oheista ohjenuoraa tuorepuuron tekoon:
1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua + tekeytymään yön yli jääkaappiin = tuorepuuro
Valitse neste: maito, soijamaito, piimä, kauramaito, mantelimaito, vesi
Valitse massa: luonnonjogurtti, rahka, raejuusto, banaani, munanvalkuainen, marjat
Valitse maku: kaakaojauhe, vaniljajauhe, kaneli, pähkinärouhe, hunaja

Tämä on ihan vain suuntaa antava ohjenuora - todellisuudessa sekoittelen puurooni mitä tahansa nyt illalla sattuu kaapista löytymään. Yleisin vaihtoehto on ollut:

1 dl mehua tai hedelmällä maustettua kauramaitoa (Oatlyllä hyvänmakuinen versio)
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiansiemeniä
1 banaani muussattuna
1 dl rahkajugurttia
ripaus kanelia
jauhettua vanilijatankoa (Dr. Ötkerillä on myynnissä hauska pippurimyllyn näköinen vanilijamylly, jonka avulla voi hienontaa vanilijatankoa suoraan ruokaan. Suosittelen, hauska tuote!)

Tämä on tietoisesti kuvaton postaus, sillä tuorepuuro pakasterasiasta lusikoituna kertakäyttölusikalla ei todellakaan ole mikään visuaalinen ilotulitus. Tuorepuuro näyttää itseasiassa aika karmealta liejulta, mutta on maistuvaa, ravitsevaa ja terveellistä - ulkonäöstään huolimatta.

Ja muuten - vaikka aamiaisen jätänkin aikasina aamuina nauttimatta kotona, niin ilman kahvia en ulko-ovesta pysty astumaan. Eli olipa lähtö kuinka aikainen tahansa, aikaa (ja tarvetta) aamukahville löytyy aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti