maanantai 9. toukokuuta 2016

Aurinkoinen viikonloppu ja muutama kirppislöytö

Aivan mahtava sää toi viikonloppuun ihan oman fiiliksensä. Olin aivan koko ajan ulkona - joko pihahommissa (tekemässä jotain hyödyllistä) tai sitten istuin vain naapureiden seurasta nauttien, lehtiä lukien ja kahvia juoden auringossa.

Viikonlopun työsaldoon kuuluu molempien polkupyörieni pesu ja huolto, minttupenkin kitkeminen, muutaman kukkapenkin läpikäynti ja kitkeminen sekä rappukäytävän huolellinen pesu.

Myös ulkoruokintakausi alkoi. Puutarhassa syödessä helpointa on koota annos valmiiksi sisällä ja kantaa ulos nautittavaksi. Näppäränä ratkaisuna tähän on lautaselle koottu salaatti. Endiivi on suosikkini rapsakan rakenteensa, hyvän makunsa ja hauskan ulkomuotonsa vuoksi. Lauantain endiivisalaatti näytti tältä ja sai naapurit kyselemään, onko minulla taustaa ravintolakeittiöstä. Nauratti tuo kommentti, näköjään kukan muotoon asetellut salaatinlehdet assosioituvat heille ammattilaisuuteen (ruoka-alan ammattilaisia molempia siskojani tätä lukiessa varmaan taas naurattaa).


Endiivinlehtien päälle heittelin tomaattia, mansikkaa, basilikaa, vuohenjuustoa ja avokadoa. Hyvä oliiviöljy, balsamico-siirappi ja sormi-suola kruunasivat annoksen.

Sunnuntai-iltana ajelin pyörällä ympäriinsä asuinalueeni katuja. Kävin noutamassa vähän kirpparilöytöjä, joita alueen facebook-kirpputorilta oli itselle huudettu. Italialaiset käyttämättömät nahkasandaalit hauskoilla punaisilla kukilla 10 euron hintaan olivat aika löytö ja tulevat kivoiksi kesäkengiksi minulle. Lasten jutut - satiinitennarit ja sortsipuvut eivät olleet varsinaisesti omia löytöjäni, vaan kummilapsen muualla asuvan äidin hankintoja, jotka kuriirina hänelle noukin.


Toivottavasti aurinkoiset säät jatkuvat. Ainakin meidän taloyhtiössä ihmiset alkavat taas löytää pihalle ja iso viihtyisä pihapiiri tarjoaa asukkaille taas pitkän talven jälkeen lisäolohuoneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti