torstai 19. toukokuuta 2016

Yes, honey

Ennen inhosin hunajaa. Siis oikeasti inhosin. Ajatuskin tuosta ylimakeasta ja tahmeasta vellistä puistatti.

Olen käynyt hunajan kanssa pitkän prosessin. Ongelmani sen kanssa johtuivat eniten siitä, että minulla ei ollut hajuakaan miten ja missä hunajaa käytetään. Ainoa tapa, jonka keksin oli lisätä hunajaa teehen. En pidä yhtään makeasta maussa teessä, juon teeni aina sellaisenaan tai sitruunalla, en koskaan sokerin tai hunajan tai maidon kanssa.

Sitten löysin jo aiemmin blogissa ylistämäni turkkilaisen jugurtin. Ryhdyin lisäämään jugurtin päälle pähkinöitä ja valutin päälle vielä pienen määrän hunajaa. Jugurtin happamuus taittoi hunajan pahimman äkkimakeuden ja yhdistelmä alkoi maistumaan suussani siedettävältä. Suoraan sanoen hyvältä.

Enää en inhoa hunajaa. Suorastaan rakastan sitä tässä yhdistelmässä, josta on tullut viikonloppuaamujen luksus-valinta arkiaamujen nuivan rahka ja marjoja - aamiaiselleni.

Ja sitten löysinkin jo tämän luksus-luomuhunajan, jota myydään Käpylän Kettukarkki-shopissa. Valintani on Creamy dreamy -versio Nordic Honeyn maailman ihanimmassa purkissa myytävästä hunajasta on hieman vaahdotettu ja koostumukseltaan samettista kreemiä enemmänkin kuin tavallista hunajaa.
 Tätä hunajaa lirutellaan hitaasti ja säästeliäästi aamujugurtin päälle viikonloppuaamuisin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti