maanantai 2. toukokuuta 2016

Kukkahommia

Perustan pihallemme kasvulaatikkoviljelmää ja tästä syystä retket taimikaupoille ovat olleet ajankohtaisia.

Reissullani nappasin mukaan myös muorinkukan, jonka roikkuvat kauniit lehdet saivat mielenkiintoni heräämään. Minulla on ollut into pitää eteisessä seinätelineessä viherkasvia, mutta toistaiseksi ainoa mikä siinä on pärjännyt hengissä on ollut kukkiva kaktus.


Tein vihdoin vapun kunniaksi kodin kukille mullanvaihdon (olen siinä hommassa välillä vähän laiska, kun autoton ei oikein jaksa roudailla isoja multasäkkejä kaupasta kotiin). Samalla muorinkukka pääsi Arabian vanhaan ruukkuun ja siirsin sen kaktuksen tilalle seinätelineeseen. Katsotaan, miten tyypin käy - oliko vähän valoton sijoituspaikka tälle kuolemantuomio vai alkaisiko tuo viihtyä tuossa kohdassa. Kaktus siirtyi valoisammalle paikalle ikkunan lähelle, sillä toivoisin, että se monen vuoden (varjoisesta sijoituspaikasta johtuneen) kukkimistauon jälkeen puhkeaisi taas jossain vaiheessa kukkaan.

Nyt jännitetään sitten muorinkukan kohtalosta - selviäisiköhän se tuossa? Hoito-ohje ainakin kuulostaa lupaavalta:  "Viihtyy parhaiten varjossa tai epäsuorassa auringonvalossa, vältä suoraa auringonvaloa. Lämpötila 15–25 astetta."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti