sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Aikuisten mehujäät, eli vodkaiset vesimelonimehujäät

Minulla on ollut ikuisuuden ajatuksena kokeilla "aikuisten mehujäitä", eli drinkkejä mehujään muodossa.

Joku aika sitten löysin poistokorista mehujäämuotteja. Pakkasessa oli Pietarin työmtkan tuomisena hyvälaatuista venäläistä vodkaa. Vesimelonikauden ollessa parhaimmillaan päätin tehdä ensimmäiset mehujäät vesimelonista.

Näistä tuli todella hyviä. Rakenne on mukavan hileinen ja olin turhaan huolissani siitä, että alkoholin takia nämä eivät jäätyisi liikaa. Toki huomioin tämän tehdessä - alkoholia ei voi olla tolkuttomasti, sillä muutoin mehujäät eivät jäädy. Myöskin sokeri voi haitata jäätymistä, mutta näihin ei tullut yhtään lisättyä sokeria. Vesimeloni oli niin makeaa, että riitti enemmän kuin hyvin.En kiinnittänyt tehdessä oikeastaan yhtään huomiota ainesten määrään. Se riippuu tietenkin siitä, että minkä verran muotteja sinulla on, eli mikä on niiden vetoisuus ja miten vahvoja alkoholin suhteen mehujäistä haluat. Tästä syystä resepti tulee tällaisena suurpiirteisenä (ja älä huoli, näissä ei voi epäonnistua, sen kun sekoittelet ainekset ja jäädytät, ei tässä tarkkoja mittoja tarvita).

Vodkaiset vesimelonimehujäät
Vesimelonia
Sitruunamehua
Tuoretta minttua
Tuoretta sitruunamelissaa
Vodkaa

Kuori vesimeloni ja pilko sitä kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehua - kannattaa laittaa melko reilusti, sillä sitruuna raikastaa mehujäiden makua mukavasti. Ota nippu tuoretta minuttua ja sitruunamelissaa ja hienonna ne mukaan. Soseuta meloni sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Kaada joukkoon vodka - kannattaa lurautella varovasti ja maistella samalla, ettei seoksesta tule liian vahvaa.

Kaada seos mehujäämuotteihin ja laita pakkaseen jäätymään.

Nauti kuumana kesäpäivänä hyvässä aikuisseurassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti