torstai 21. heinäkuuta 2016

Lautasellinen kesän parasta

Tämä lautasellinen tiivistää parhaiten sen, mistä mielestäni kesäruuassa on mielestäni kyse:


Perunat mökkikylän viljelijän siikliä. Näissä perunoissa on jotain maagista, sillä ne maistuvat liioittelematta paremmalta kuin mikään muu ikinä maistamani peruna.

Silliä - ranskalaista sipuliversiota, joka on suosikkini.

Kanttarelleja - voissa paistettuja, suolaa ja timjamia mausteena.

Ja salaattia omasta penkistä. Kurkut pitää olla kesällä niitä pieniä versioita. Rakastan niitä. Miten ne onkin niin hyviä? Kuorin välillä itselleni kokonaisen kurkun, jonka sitten rouskuttelen välipalaksi. Salaattiin tykkään nopeasti pyöräyttää ne vaaleassa etikassa ja lisätä joukkoon tuoretta tilliä. Hyvää kuin mikä.

Muuta ei kesälautaselle tarvita. Tällä voisin elää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti