maanantai 16. heinäkuuta 2018

Kukkia, kukkia, kukkia!

Vaikka meidän piha nauttii jo isosta määrästä kukkia, niin laitoin niitä vielä lisää. Enemmän on enemmän - en meinaa saada tarpeekseni pihallaolosta, hyötykasvien kasvattamisesta ja kukista.

Kaikki alkoi siitä, kun Facebookin paikalliskirppariryhmään ilmaantui ilmoitus isosta saviruukusta ihanilla vesivärimäisillä sinisillä kuvioilla. Annetaan ilmaiseksi iso saviruukku, luki kuvan alla. Minä ihastuin heti ja ihmettelin kovasti, että ihan ilman ilmaiseksi ruukun sai hakea. Tätä ei pyörällä voi kuljettaa, on painava, kirjoitti myyjä ja minä valjastin hakureissuun autollisen ystäväni, joka avukseni kuljetti ruukun myyjän pihalta omaani.

Luulin, että heinäkuun alku ei ole paras mahdollinen aika ostaa kukkia. Mitä vielä, pyöräilin Hakaniemen torille ja siellä oli valtava valikoima kukkia. Myyjät olivat pakanneet ison määrän valikoimaa kukkakasseihin, joista kustakin löytyi yleensä 2-4 kukkataimea. Kasseja myytiin viiden euron hintaan, eli ei todellakaan paha! Valikoin 2 kassia, joissa mielestäni oli hyvin yhteensopivia kukkia, joissa oli tiettyä boheemiutta, jota mielestäni uusi saviruukkuni vaati.

Vaikka ruukku ei kulkenutkaan pyörän selässä, niin kukkien kanssa samaista ongelmaa ei ole - tässä kukkalähetys Pohjoisbaanalla.

En ollut oikeastaan koskaan aiemmin tehnyt noin isoa kukka-asetelmaa. Täytyy sanoa, että kokemattomuudesta huolimatta lopputuloksesta tuli aivan ihana. Markettaa, miljoonakelloa ja taikaneilikkaa. Tuosta kun vielä vähän kasvavat ja vahvistuvat, niin istutuksesta tulee super!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti