maanantai 16. heinäkuuta 2018

Tallinnan päiväretken tuliaisia ja intianminttu

Teimme ex-tempore päiväretken Tallinnaan ystäväni kanssa muutama viikko sitten. En ollut käynyt siellä varmaan kymmeneen vuoteen. Ehdotin kaverille, että otetaanko aamulautta ja mennään tutustumaan Telliskiven alueeseen, josta kaikki kävijät puhuu hyvää. Kaveri innostui, buukkasin liput ja matkustimme eteläiseen naapuriimme.

Telliskivi ja Tallinna yleensäkin oli ihana. Todella paljon kivoja ravintoloita ja kauppoja. Ystäväni noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, niin varasin meille lounasajaksi pöydän Kivi, Paber, Käärid -ravintolasta, joka on kokonaan gluteeniton ravintola. Ruoka oli todella hyvää ja kohtuu edullista. Ystävä ilahtui, kun pystyi kerrankin tilaamaan listalta mitä vain.

Tutustuimme myös alueen kauppoihin. Ilahduttavan kiva valikoima löytyi Home Art -kodintarvikekaupasta. Tyyliltään vertaisin kauppaa Granitiin, hinnat olivat edullisempia. Ostin kukka- ja kasvi-innostuksissani kotiin kaksi ihanaa uutta ruukkua - harmaan "sementtiruukun" ja savisen amppelin. Ihania mielestäni molemmat.


Sain paikallisen Facebook-ryhmän kautta noihin sopivia pistokkaita - kumipuun ja piilean pistokkaat, jotka ovat nyt keittiönpöydällä vesilasissa juurtumassa.

Kukkareissu Hakaniemen torille sai kyllä suunnitelmani tuon amppelin osalta vähän muuttumaan. Intianminttu - minulle uusi tuttavuus on täydellinen roikkuva kasvi , ihanasti mintulta tuoksuva ja pieniä kukkia tekevä kasvi. Hakaniemen torilta sai hyväkuntoisia taimia 5 euron hintaan.



Siinä se nyt roikkuu, eikö olekin kaunis? Onneksi on pistokkaille muitakin ruukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti