Nyhtöpossulla tarkoitetaan yksinkertaisesti niin pitkään uunissa miedossa lämmössä haudutettua possua, että se hajoaa kypsennyksen jälkeen ilman veistä (esim. haarukalla tai sormilla nyhtämällä) hakkelukseksi. Käytännössä neljän tunnin haudutuksella tulee tosi hyvää tulosta, mutta kyllä reilussa parissakin tunnissa liha alkaa jo murentua hyväksi. Nyrkkisääntönä: mitä pidempään lihaa on aikaa matalassa lämmössä hauduttaa, sen parempi on lopputulos. Kassler on tähän tarkoitukseen hyvää ruhonosaa, mutta myös muut halvemmat osat käy. Liha maustetaan halutuilla mausteilla, uunitetaan kypsäksi, nyhdetään palasiksi, ja tarjoillaan esimerkiksi samaan tyylin kuin minä - pitaleipien välissä tuoreiden kasvisten kanssa. Helppoa ja ah niin hyvää. Niin kuin hyvät reseptit yleensäkin.
Lisukkeina tarjosin coleslawia (samalla reseptillä tehtynä kuin taannoisella hampurilaisateria-illallisella), sekä uunissa paahdettua myskikurpitsaa.
Suosittelen ottamaan lihan hyvissä ajoin huoneenlämpöön lämpenemään. Itsellä ruokavieraat tulivat päivällisaikaan, joten otin köntin jo edellisenä iltana juuri ennen nukkumaanmenoa huoneenlämpöön. Aamulla kymmenen maissa sitten valmistelin lihan uuniin, niin se oli juuri mukavasti kahden-kolmen maissa iltapäivällä valmista.
Näin hyvältä se lopputulos sitten näytti. Nyhtöpossua pitaleivän välissä. Mukana myös tuoretta tomaattia, kevätsipulia, tuoretta korianteria ja dijon-majoneesia, sekä tiraus sitruunamehua. |
Nyhtöpossu, eli pulled pork
n. reilun kilon pala porsaan kassleria
1 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl dijon sinappia
2 rkl Amerikkalaista grillauskastiketta (savunmakuista)
2 punasipulia kuorittuna ja lohkottuna
4 kynttä valkosipulia
4 oksaa tuoretta rosmariinia
noin 5 dl kiehuvaa vettä
Kuumenna uuni noin 175 asteeseen. Laita kassler uunivuokaan (käytin itse kannellista savipataa). Mausta lihakimpale suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle pari ruokalusikallista dijon-sinappia hunnuksi. Kaada päälle myös hieman amerikkalaista grillauskastiketta, mielellään sellaista missä on savunmakua. Lohko vuuan pohjalle pari punasipulia, sekä veitsen lapella murskattuja kuorittuja valkosipulinkynsiä. Kiehauta esim. vedenkeittimessä vettä ja kaada sitä vuokaan siten, että liha peittyy noin puoliväliin saakka.
Tässä nyhtöpossu valmiina uuniin |
Neljä ja puoli tuntia uunissa ja kassler näytti tältä |
Nyhtämisen jälkeen. |
Oi, tämä oli niin herkullinen päivällinen, lapsetkin tykkäsi! Kokille kiitos!
VastaaPoista