torstai 14. marraskuuta 2013

Oodi astianpesukoneelle

Oi astianpesukone.

Yli kymmenen vuotta tiskasin kaikki tiskini käsin. Joka päivä oli vähintään yhdet tiskit. En tykännyt makuuttaa likaisia astioita altaassa, vaan mielmmin aina pyöräytin ne saman tien puhtaaksi. Olen nyt asunut reilu kaksi viikkoa samassa taloudessa astianpesukoneen kanssa. Pessyt sillä tiskini jo jokusen kerran. Joka kerta ruuanlaiton jälkeen tunnun vielä yllättyvän astianpesukoneen olemassaolosta. "Ainiin - ei tarvitse tiskata!". Niin tiukassa tuo tottumus pestä astiat käsin jokaisen ruokailun jälkeen tuntuu minussa olevan.

Parasta astianpesukoneessa on kyllä se millaista jälkeä se tekee. Ei käsitiskillä mitenkään saa niin puhdasta kuin koneella pesten. Ihailen joka kerta lopputulosta, kun nostelen kippojani koneesta pois. Suorastaan kimaltavan puhtailta ne silmiini näyttävät.

Kunnollinen keittiö on vaan niin ihana. Astianpesukoneineen kaikkineen. Niin ja tein minä siinä keittiössäni tällaisen piirakankin suppilovahveroista ja parman kinkusta. Vieraita kun käy koko ajan, niin on kiva kun on heille jotain pientä tarjottavaa. Piirakan ohje ei ole sen kummoisempi, kun käytin Pirkan valmista suolaisen piirakan taikinaa ja sekoittelin täytteen suppilovahveroista, sipulista, parmankinkusta, dijon-sinapista, tuoreesta rosmariinista, pippurista ja suolasta, ruokakermasta, kananmunasta ja juustoraasteesta.




2 kommenttia:

  1. Nammmm..Ihan melkeen jo näiden leipomustesi vuoksi voisin nyt varata lennon Suomeen ja tulla kyläileen, nii ja tietenkii asunto ois ihana nähdä ja siut siin samalla;)) t.suikkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritä vastustaa Suikkis, Australialla on varmasti parempaa tarjottavaa kun tämä leipomukset täällä. Mutta jos päätät tulla, niin lupaan taikoa jotain hyvää tarjottavaa... :)

      Poista