lauantai 22. helmikuuta 2014

Siivousta sitruunoilla

Ja kas näin yhdistyy kaksi minulle mieleistä asiaa - siivous ja sitruunat!




Sitruuna ja sen sisältämä sitruunahappo soveltuu kodinsiivoukseen. Esimerkiksi seuraavalla tavalla:
  1. Oma suosikkini: Mikroaaltouunin puhdistaja: Paras tapa mikron puhdistukseen ja raikastamiseen on sitruuna. Laita sitruunaviipaleita kulhoon veden kanssa. Laita seos pyörimään mikroon niin kauan että seos alkaa kiehua ja höyrystyy mikron seinille. Pyyhi kostella liinalla.
  2. Leikkuulautojen puhdistus: Purista sitruunan mehua leikkuulaudan päälle ja anna sen vaikuttaa kymmenen minuuttia. Pyyhi. Sopii niin puisille kuin muovisillekin leikkuulaudoille.
  3. Kalkkisaostumien poisto suihkusta: Kemikaalisten puhdistusaineiden sijasta, voit pestä pesuhuoneen sitruunan avulla. Voit kuvan tavoin hieroa kylpäriä suoraan sitruunan puolikkaalla, tai vaihtoehtoisesti purista kuuden sitruunan mehu spraypulloon ja suihkuta seosta kylpyhuoneeseen. Pyyhi ja huuhtele.
  4. Ikkunanpesu: Sekoita neljä ruokalusikallista sitruunamehua kahdeksaan kuppiin vettä. Pese seoksella ikkunat.
  5. Pyykin raikastus: Anna vaatteille raikas tuoksu lisäämällä teelusikallinen sitruunamehua pyykinpesuaineen joukkoon.
  6. Luonnonmukainen viemärinpuhdistus: Kaada viemäriin puolikas kupillinen ruokasoodaa, heitä heti perään kupillinen tai hieman enemmän sitruunamehua. Viiden minuutin jälkeen huuhtele kuumalla vedellä. 
Idea postaukseen tuli Facebookin ryhmästä EU Climate Action, jossa tuo alun kiva gif jaettiin tänä aamuna siivousinspiraatiota luomaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitti vinkeistä ja kivasta blogista! Etikka- ja soodavinkkejä löytyy netistä joka lähtöön, mutta valitettavasti etikan haju etoo... Kokeilen mielelläni sitruunaa :)

    VastaaPoista