keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Uutta olohuoneessa

Sohvatyynyt! Nuo ihanat kamalat kodin jutut. Välillä niiden sekaan on ihana kaivautua, tehdä niistä vuori ja mennä itse sekaan. Välillä ne on koko ajan tiellä. Painaa selän takana tai on muuten vain huonosti.

Väriä niillä kuitenkin saa kotiin. Ja kodikkuutta. Jos on valkoiset seinät ja valkoinen lattia, niin kuin minun kotonani, niin pienet väripilkut on tosi jees. Ja niitä on helppo sohvatyynyjen muodossa kotiin tuoda. Ja helppo vaihdella, jos ihan sisustamaan villiintyy.

Tällä hetkellä minulla on olohuoneen ikkunassa vihreät verhot. Aika retrot - peräisin isän Otaniemen opiskelijaboksista vuodelta harppi ja laskutikku. Ja onhan ne aika ihanat ja sopivat minun kotiini - tuohon "moderniin mummolaani". Suunnitelma vaihtaa verhoiksi edellisessä postauksessa esitellystä Hetkiä -kankaasta tehdyt vaaleat versiot sai kuitenkin väritarpeeni korostumaan. Minä en halua asua kokovalkoisessa kodissa. Mutta värisekamelskaakaan en halua. Suosikkini Suomen kaunein kodit -ohjelmassa oli muuten ehdottomasti eräs puutalo, joka ei päässyt edes finaaliin asti. Koti oli oman kotini tavoin seiniltään ja lattialtaan ihan valkoinen, mutta siellä olevat esineet ja huonekalut olivat värikkäitä ja vanhoja kirppisjuttuja. Vanhoja peltipurkkeja ja sen sellaisia. Ihan samaa fiilistä kuin mitä omassa kodissani haen. Valkoisella taustalla kaikki kivat värikkäät kirppisjutut muuten korostuukin kauniisti. Niin kuin tuo kuvissa näkyvä punainen Marimekon Muija-tarjoitin, joka täällä ajaa sohvapöydän virkaa. Kirppislöytö sekin. Ja nuo työpöydällä näkyvät peltipurkit, jotka kätkevät sisäänsä kynät ja muistilaput.
Päätin repäistä ja valita vanhojen Marimekon vihreä-valkoisten sohvatyynyjen kaveriksi (kuosin nimestä ei hajuakaan, ovat moooonta vuotta vanhat Ystävämyyntilöydöt) väriksi keltaista, mustaa ja valkoista. Halusin värien lisäksi erilaisia graafisia kuoseja ja vähän eri muotoja, ettei lopputuloksesta tule tylsä. Tällaisia kokonaisuuksia olen ihaillut seuraamissani blogeissakin. Matkimalla paras, eikös vaan?

H&M Home mallistoa kävin kaivelemassa ja sieltä kuvaukseen sopivat vaihtoehdot löytyivätkin. Musta-valkoinen graafinen tyyny, kelta-musta valkoinen pitkulainen tyyny ja keltainen pilkkutyyny ovat kaikki heidän valikoimastaan. Edullisia - kukin 5-7 euron hintaluokkaa ja kankaan laatu tuntui sormilla hypistellessä varsin hyvältä. Toivottavasti värit kestävät myös pesua.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Keittiön seinästä se lähti ja nyt tuntuu lipuvan pikkuhiljaa joka puolelle kotia...:) Ihanan piristävä väri!

      Poista