sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kaupunkilaisen yrttitarha

Olen täällä sormet syyhyten odottanut, että kevät etenee ja pääsen toteuttamaan ideani keittiön yrttitarhasta. Uuden kodin keittiön ikkunan alle nimittäin saa roikkumaan parvekelaatikon ja olen tällä menetelmällä suunnitellut pienen yrttitarhan perustamista meidän talon seinälle.

Plantagenistä löytyi kivannäköinen sinkkiruukku rottinkikorilla, joka oli mittasuhteiltaan juuri oikeanlainen ideani toteutukseen. Plantagenissa oli muuten myös aivan tosi elinvoimaisia isoja yrtintaimia, jotka olivat todellakin hintansa (5.99 eur) väärti. Tilaa valitsemassani istutusruukussa oli kolmelle taimelle, joten valitsin sellaisia suosikkiyrttejäni, joita tulee useiten käytettyä - timjamia, oreganoa ja rosmariinia. Teki mieli ostaa enemmänkin taimia ja saatankin vielä käydä hakemassa näitä lisää ruukkuistutukseen keittiöön tai tuonne meidän pihalle vietäväksi.

Elinvoimaiset yritintaimet odottamassa istutusta.

Plantagenissa oli vielä ihan yrteille dedikoitua multaa, joten sitäkin tuli otettua kokeiluun.


Valmiista istutuksesta tuli tosi kiva, en malta odottaa että tämä pääsee ulos! Ihan vielä en uskalla yrttejä kuitenkaan ulkomajoituksessa pitää, sillä öisin lämpötila laskee vielä varsin alas. Väliaikaissijoituspaikka laatikolle on siis sisällä keittiön puolella.


Vaikka istutukset saavatkin vielä varmaan noin kuukauden ajan majailla sisämajoituksessa keittiönpöydällä, niin mallailin jo laatikkoa sen lopullisessa sijoituspaikassa. Tästä tulee niin kiva - keittiön ikkunan avaamalla pääsee käsiksi yrtteihini!



2 kommenttia:

  1. Wau kuinka söpö!ihana lukea näitä siun kevät postauksia kun ei oo itte näkemässä :) -Suikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itekin olen kyllä aika fiiliksissä tästä projektista. :) Kun ei ole koskaan omistanut parveketta niin sitä innostuu tällaisista pienemmistäkin kasvatusprojekteista. Terkkuja Suikka Australiaan!

      Poista