Tofu on kyllä aineksena varsin mauton. Se vaatii marinoimista ja hyvää maustamista, mutta toisaalta tällä tavoin siihen saa juuri haluamansa maun. Se on vähän kuin tyhjä kanvas, johon makuja on kätevä rakentaa päälle. Tofupalojen kannattaa antaa marinoitua ainakin pari tuntia ennen paistamista. Itse tykkään tofusta juurikin eniten paistettuna, suorastaan käristettynä, joten valurautainen paistinpannu on tässä minun valintani.
Paksoi on yksi suosikkini aasialaisessa keitiössä. Myös pinaattikaaliksi kutsuttu raaka-aine on yleinen varsinkin kiinaisessa keittiössä. Sitä voi käyttää moneen tapaan vaikka keitoissa ja wokeissa, mutta tässäkin oma suosikkini on se yksinkertaisin: paistettuna valkosipulin kanssa.
Paksoi - nättiä ja herkullista |
Paistetun tofun marinadi
1 sitruunan mehu
2 rkl rypsiöljy
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulin kynsi
puolikas chilipalko hienonnettuna
parin sentin pätkä inkivääriä hienonnettuna
1 tähtianis murustettuna
valkopippuria rouhittuna
Sekoita marinadin ainekset tiiviin kannellisen purkin pohjalle. Pilko joukkoon soija. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa. Kääntele purkkia välillä.
Tofupalat siis paistetaan kuumalla pannulla kunnes ovat saaneet pintaansa mukavan ruskean sävyn
Paksoita ja valkosipulia
Leikkaa paksoista kannat pois ja huuhtele irtonaiset lehdet. Halutessasi pieni lehtiä pituussuunnassa puoliksi. Hienonna 2 valkosipulin kynttä. Kuumenna paistinpannu, kaada pohjalle rypsiöljyä. Paista paksoit ja valkosipulit niin kauan kunnes paksoi on painunut kasaan.
Tomaatti-vesimelonisalsa
2 tomaattia
pala vesimelonia
1 kevätsipuli varsineen
nippu tuoretta basilikaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Hienonna tomaatit pieniksi paloiksi. Pilko vesimelonia pieneksi paloiksi suunnilleen sama määrä kuin tomaattia. Hienonna myös sipuli ja tuore basilika. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti