tiistai 8. heinäkuuta 2014

Ranskan Pauli-serkun valot - La case de cousin Paul

Olen arponut La case de cousin Paulin valosarjojen hankkimista vaikka kuinka kauan. Päädyin viime viikolla surffailemaan valojen perään ja mitä löysinkään; heidän kotisivuillaan voi suunnitella omat värit valosarjaan! Innostuin tästä niin kovin, että päätin suunnitella ja tilata. Toki sivustolta löytyy myös valmiita värisettejä ja näitä myydän myös joissakin sisustuskaupoissa, mutta minua viehätti mahdollisuus kustomoida juuri omanlaisensa värimaailma.


Värivaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon ja vaikka kuinka ihania. Valittavana on 20, 35 ja 50 lampun sarjoja, joihin saa suunnitella vapaasti millaiset väriyhdistelmät tahansa. Koska kotini on valkoisen lattian ja pääosin valkoisten seinien johdosta varsin - noh - valkoinen, niin halusin valojen kautta väriä. Päädyin valitsemaan sellaisen väriyhdistelmän, jossa on värejä jokaisesta asuntoni huoneesta - keittiöstä keltaista, eteisestä vaaleanpunaista ja harmaata ja olohuoneesta norsunluun valkoista,lisää keltaista, harmaata ja ripaus vihreää. Nettiohjelmassa värisävyt näyttivät yhdessä oikein hyvältä ja laitoin tilauksen menemään. Vähän tietysti jännitti, että miltä värisävyt todellisuudessa näyttäisivät ja sopisivatko yhtään yhteen.

Tänään postipoika toi minulle toimituksen ovelle (oli muuten nopea tilaus, tilauksen tein torstaina, perjantaina tuli Ranskasta vahvistus, että paketti on lähtenyt matkaan ja tänään tiistaina tuli perille kotiovelle). Jännityksellä avasin ja ah, miten ihanat värit nämä onkaan! Juuri sellaiset kuin ajattelin ja toivoin.


Pallot ovat onttoja, langasta kieritettyjä ja kovetettuja ja niissä on pieni reikä. Reikää ohjeistettiin suurentamaan hieman (n. 1 cm matkalta) ja työntämään valon pallon sisälle. Tein reiän suurennoksen kynsisaksilla, oli helppoa ja kätevää.


Pienellä askartelulla valosarja tuli valmiiksi. Ei ollut vaikeaa. Ripustin sen nyt aluksi olohuoneen nurkkaan valkoista seinää valaisemaan ja väriä tuomaan, mutta kuten sanon, voi olla että löytää vielä paikkansa myös eteisestä tai keittiöstä.

No onhan se kiva, ei voi muuta sanoa. Ehkä näin kesävaloisalla ei oikein pääse oikeuksiinsa, mutta ihan varmasti kun syksymmällä illat alkavat taas pimetä niin antaa kaunista tunnelmavaloa ja mukavaa piristystä.



2 kommenttia:

  1. Tulipas hienot valot! Kohta näen livenäkin :). Meillähän on ne vaaleansävyiset tällaiset samalla tavalla olkkarin nurkassa. Mietin myös,että olisin ottanut jotain väriä vähän mukaan,mutta päädyin sit kuitenkin neutraaliin,kun en tiedä,minkälaisesta kodista ne lähitulevaisuudessa löytävät paikkansa. Nyt ei oo tullut vähään aikaan polteltua,mut joulun alla ja talvella oli kovassa käytössä. Tilasin kans suoraan tuolta ja nopeasti tuli paketti kuusaallekin. -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kivathan nämä on. Talvella/pimeällä varmaan enemmän käytössä, mutta kivaa piristystä antaa näin kesäauringollakin. Oon joskus näitä Stockalla hipelöinyt, mutta jättänyt kuitenkin ostamatta kun en oikein keksinyt mikä väri olisi paras. Tuo nettisivujen suunnittelumahdollisuus oli ihan uusi juttu mulle ja se oli kyllä kiva. Tosin oli kyllä hankalaa päättää mitä niistä ihanistä väreistä itselleen valitsisi, mutta oon kyllä varsin tyytyväinen tähän ihanaan karkki-lopputulokseen! :)

      Poista