sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Liisa Vitalin Pitsi

Rakastan vanhoja suomalaisia design-koruja. Monet blogiani seuranneet tietävätkin, että kerään Pentti Sarpanevan koruja etsimällä niitä pääosin kirpputoreilta. Kerääminen on hidasta ja löytöjä tulee eteen harvoin - monta vuotta kestänyt keräysprojekti on poikinut minulle kokonaista kolmen korun "sarjan".

Sarpanevan lisäksi toinen pitkäaikainen haaveeni on ollut löytää Liisa Vitalin suunnittelemia Pitsi-korusarjan osia kirpputoreilta. Liisa Vitali on yksi tunnetuimpia suomalaisia korusuunnittelijoita ja hänen töistään on saatu nauttia jo 60-luvulta lähtien. Pitsi-sarjan on Kultakeskus ottanut uudistuotantoonkin.

Samainen käynti Kontissa, josta edellisen postauksen "mieskengätkin" hankin tuotti löydön myös korurintamalla. Löysin kuin löysinkin Pitsi-sarjan hopeisen käädyn itselleni! Niinkin iloinen kuin olisinkin ollut, jos olisin löytänyt 60-70 -luvun version, niin tämä taitaa olla Kultakeskuksen uudistuotantoa (en nyt tosin tiedä onko tällä nyt "oikeasti" mitään eroa, mutta minusta on aina kiva, jos omistamani esineet ovat vanhoja ja kestäneet vuosikymmeniä kauniina ja käyttökelpoisena).


Tämä on kyllä sitten kaunis koru. Samaa sarjaa on myös lyhempiä kaulakoruja (jotka myös kelpaisivat minulle, mutta tämä pitkä on ollut toivelistan ykkösenä) ja sormuskin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti