maanantai 7. joulukuuta 2015

Ihonhoidon ihmesieni

Olen tasapainoillut ongelmaihon kanssa jo jokusen vuoden. Teini-iän porskutin lähes ongelmattomalla iholla. Aknetaipumus tuli esiin kolmenkympin kynnyksellä. Tämänpäiväisen Hesarin mukaan aikuisiän akne on todella yleinen. Ainakin minun leukapieliäni se vaivaa säännöllisesti, onneksi aika lievänä, mutta vaivaa kuitenkin.

Ongelmaiho vaatii kiinnittämään huomiota ihonhoitorutiineihin. Minulla se tarkoittaa mm. säännöllistä kosmetologilla käyntiä (3-4 kertaa vuodessa) sekä huolella valittuja ihonhoitotuotteita ja -rutiineja.

Innoistuin ottamaan kokeiluun konjac-ihonpuhdistussienen. Tämä on jälleen kerran löytö sieltä Ruohonjuuren hyllynpenkomareissulta.


Tämä pulleroinen sieni on tarkoitettu kuivalle, herkälle ja myös allergiaan taipuvalle iholle. Juurikin minun ihoni, ainakin kuiva ja herkkä sopii kuvaamaan sitä hyvin.

Kasvojenpesusieni on pehmeä ja hellävarainen, pH: ta tasapainottava ja luonnollisesti syväpuhdistava, joka uudistaa, kuorii ja heleyttää ihoa hellävaraisesti.  Sieni on tehty Konjac-kasvin juuresta ja 100 % luonnontuote.

Omaan versiooni on lisätty Aloe Veraa tehostamaan sen rauhoittavaa ja kosteuttavaa vaikutusta. Sienen hoitavat ainesosat sitovat kosteuden ihoon ja auttavat sitä suojautumaan ulkoisilta ärsykkeiltä. Aloe -sieni myös puhdistaa meikin, lian, talin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. Meikinpuhdistuksessa sieneen voi lisätä pesuainetta ja näin ainakin itse olen tehnyt iltaisin. Aamulla pyöräytän ihon puhtaaksi pelkän sienen avulla.

Ruohonjuuren sivuilta löytyy sienen käyttöohjeet:

• Kostuta sieni aina hyvin ennen käyttöä. Upota se lämpimään veteen ja anna kostua kokonaan (muutama minuutti). Puristele sientä muutaman kerran.
• Purista ylimääräinen vesi pois kämmenten välissä
• Puhdista kasvot ja kaula pyörivin liikkein joko pelkällä sienellä tai saippuan/muun halutun puhdistusaineen kanssa (puhdistusemulsio yms.). Lian ja talin lisäksi kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta ja iho syväpuhdistuu. Samalla väsynyt iho virkistyy, verenkierto vilkastuu ja iho uudistuu.
• Huuhdo sieni käytön jälkeen juoksevan veden alla ja purista kuivaksi kämmenten välissä (älä väännä) ja ripusta kuivumaan kuivaan ja viileään paikkaan
• Sieni kestää useamman kuukauden ajan (2-3 kk), mutta kun se alkaa murentua, on aika hankkia uusi sieni.

Olen muutaman viikon tätä nyt käyttänyt ja huomannut ainakin sen, että iho ei kiristä kuivuttaan sen jälkeen, kun on pessyt sen sienellä. Tilanne on minulla päinvastainen, kun puhdistan normaalilla pesuaineella. Sieni myös tuntuu kuorivan ihoa hellävaraisesti, joten iho on tuntunut kautta linjan pehmeämmältä.

Alkukokemus sienestä on hyvä. En väitä, että tämä on mikään ihmeiden tekijä, mutta ihan vakuuttavan oloinen kasvojenpesuri kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti