tiistai 22. joulukuuta 2015

Purtilo

Harvemmin sitä enää SPR:n Kontista mitään varsinaisia löytöjä löytää. Hinnoittelu on ainakin pääkaupunkiseudulla ihan karannut käsistä ja kaikki vähääkään hienompi retro-design on nostettu vitriinikaappeihin ja kylkeen on lätkäisty antiikkiliikkeen hinta ja tieto desingeristä ja suunnitteluvuodesta.

Joskus menee vielä kuitenkin Kontin desing-tietoisilta hinnoittelijoilta jotain ohi. Pysähdyin viime viikolla lasihyllyn eteen, kun siellä tönötti niin kaunislinjainen ruskea lasi. Nostin sen ylös ja huomasin, että purkin alle oli aseteltu puualusta. "2 osaa - 4 euroa", sanoi hintalappu. Nyt ei ihan antiikkikaupan hintoja kolkutella, sieltä kannellisen version saa jotakuinkin kymmenkertaiseen hintaan.


Eivät ilmeisesti olleet hoksanneet, että kyseessä on Kaj Franckin "Purtilo". Purtilo on lasinen purkki, jonka puista osaa voi pitää joko kantena tai purkin alustana. Kantena se minun silmääni miellyttää.

Purtilo-sarja tuli tuotantoon vuonna 1975. Se oli viimeinen suuri sarja, jonka Franck Nuutajärvelle suunnitteli ja jäi sitten eläkkeelle seuraavana vuonna. Sarjaa valmistettiin kirkkaana, vihreänä ja ruskeana. Sarja on aivan mielettömän kaunis (googlaa vaikka kuvahaulla "Franck Purtilo", niin näet sarjan kauneuden) ja jokaikinen koko ja väri kelpaisi minun kotiini. Voi kun näitä löytyisi joskus enemmän.


Jos viettäisin joulun kotona, tähän purkkiin tulisi jotain jouluherkkuja - vaikka marmeladeja. Koska en vietä joulua kotona, niin purkki jää tänne odottamaan kun minä ja marmeladit suuntaamme kohti Kaakkois-Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti