maanantai 15. elokuuta 2016

Uutta Sarpanevaa korukokoelmassa

Kesälomaretki Hankoon ystävien luokse poiki reissun Hangon torille. Siellä oli myös kirpputorimyyjiä paikalla. Yhden rouvan pöydästä bongasin Pentti Sarpanevan korun ja menin juttusille.

Kun korun hinnaksi paljastui 10 euroa, karttui Sarpaneva-kokelmani uudella korulla. Tämä koru on Kaarna, 1969 suunniteltu jälleen kerran Suomen luonnosta inspiraationsa saanut koru, kuten niin monet muutkin Sarpanevan korut.

Pentti Sarpanevan korusarjan koru Kaarna

Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että kerään Sarpanevan koruja - en hänen Kalevala korulle suunnittelemiaan koruja vaan hänen oman korusarjansa koruja. Ja kerään vain ja ainoastaan kirpputoreilta (toisaalta eipä näitä oikein muualta voikaan kerätä, kun koruja ei ole uudistuotannossa kuin ihan joku yksi malli muistaakseni). Kerääminen on hidasta ja bongauksia sattuu eteen harvoin, mutta olen kuitenkin onnistunut keräämään jo melko monta korua. Tämä taisi olla viides koruni, joskin yhden korun alkuperästä en ole ihan varma ja olen alkanutkin epäillä, että se ei ole Sarpanevaa. Neljästä olen kuitenkin täysin varma - niissä tunnistuksen varmistaa korun takaa löytyvä Sarpaneva-leima.

Aiempiin löytöihini voi tutustua postauksissa Ensimmäinen P. SarpanevaniToinen P. Sarpanevani (suosikkini Riikinkukko),Sarpanevan kolmas (josta itseasiassa nykyään vahvasti epäilen, että ei olisi Sarpanevaa. Kun aloitin harrastuksen oli hänen koruistaan paljon vähemmän tietoa netissä ja luulin tunnistavani korun hänen suunnittelemakseen, mutta nyt luulen että näin ei olekaan) sekä Sarpaneva-kokelmani laajenee, jossa esittelen tänäänkin kaulassani roikkuvan näyttävän Lehti-korun.

Tämän lisäksi myyjällä oli myynnissä hauska hopeakoru, jonka leimat paljastivat suomalaiseksi. Suunnittelijasta tai valmistajasta minulla ei ole vielä mitään tietoa, en nopealla etsinnällä löytänyt vielä netistä tunnistusta. Jos joku tunnistaa, niin vinkatkaa ihmeessä. Myyjä sanoi, että tämäkin olisi Sarpanevaa, mutta en jaksa uskoa. Pitää jatkaa salapoliisityötä netissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti