maanantai 8. tammikuuta 2018

Linssikeitto - täydellinen kodin hätävara

Kodin ruokavarastoon kannattaa hankkia purkki punaisia linssejä, chilitomaattimurskaa ja kookosmaitoa. Niistä syntyy nimittäin tosi kätevästä herkullinen, nopea ja helppo ruoka - linssikeitto. Toimii hyvin ihan suunniteltuna ruokana, mutta ihan erityisesti sellaisina päivinä, kun kaapissa ei ole mitään eikä kauppaan jaksa lähteä ja tarvitsee spontaanisti rääpiä kaapin aineksista jotakin.

Teen yleensä linssikeiton niin, että laitan linssejä kaksi Go Greenin pahvipakettia punaisia linssejä, kun tomaattimurskaa ja kookosmaitoa tulee vain yksi paketti. Nyt minulla ei ollut kaapissa kuin yksi paketti linssejäkään, niin päätin heittää keiton joukkoon reilun kourallisen hirssiä paksuntamaan ja sakeuttamaan keittoa. Hirssi sakeutti keiton ihan mukavasti, joten luova ratkaisu toimi. En nyt kuitenkaan mainitsisi hirssiä varsinaisesti osana perusohjetta, lähtökohtaisesti hanki 2 pakettia linssejä (valmiiksi keitettyjä).

Keitto on vegaaninen.



Kodin hätävara - Linssikeitto (vegaaninen)
1 sipuli pilkottuna
2 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
2 pakettia linssejä valutettuna (Go Green, valutettu sisältö 175 g / paketti)
1 purkki chilitomaattimurskaa
1 (iso) tölkki kookosmaitoa
3-4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
valkopippuria
tuoretta chiliä maun mukaan

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattila, lorauta pohjalle vähän oliiviöljyä ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää kattilaan kaikki muut ainekset, vettä tulee sen verran, että keitto on mielestäsi sopivan paksuista. Lisää tuoretta chiliä mikäli chilitomaattimurskan tulisuus ei ole sinulle riittävää. Maistele ja mausta makusi mukaan. Anna porista noin 20 minuuttia pienellä lämmöllä. Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella.

2 kommenttia:

  1. Tämä on minunkin suosikkikeitto tällä hetkellä.
    Makoisa ja ruokaisa.

    VastaaPoista