maanantai 1. lokakuuta 2012

Älä lue tätä nälkäisenä

Kuka on kuullut viime vuosina sanan juppi? Minä en ollut kuullut moista 90-luvun trendisanaa aikoihin. Eilen kuulin. Ai miksikö?

Kaksi ystävääni käytti kyseistä termiä minusta, kun kuulivat viikonlopun ohjelmastani. Se oli jupeista jupein - söin lauantaina Chez Dominiquessa ja sunnuntaina Kämp Brasserien brunssilla.

Tämä ohjelma kaikessa suurelkeisyydessään liittyy ystäväni Helsingin viikonloppuvierailuun. Ja mitä tapahtuu kun kaksi syömisestä tykkäävää (lievästi ilmaistuna) kokoontuu viikonlopun viettoon? No silloin syödään. Hyvin ja panostaen. Tätä on harrastettu ennenkin, kukkaron nyörit löysällä ja vyö tiukalla.

Kuusi ruokalajia ja kaksi tyytyväistä nautiskelijaa. Siinä tiivistettynä. Tunnelma ei kyseisessä paikassa ollut ehkä rennoista rennoin, mutta ehkä se olevinaan sitten kuuluu siihen kahden tähden pönötykseen.

Me häpeilemättöminä juntteina (eikun juppihan se oli!) kuvattiin syömämme ruoka-annokset. Niin kuin yleensä aina, jos lautasella on vain vähänkin jotain kuvaamisen arvoista. Siispä tadaa - tässä teillekin nautiskeltavaa kuvien muodossa.

Ruoka 1: Keittiön terveiset. Viriäisen munaa lisäröpellyksillä.
Yksi parhaista suupaloista: härkäcarpaccio piparjuurimoussella täytetyn tuutin nokassa.
Siirappimarinoituja tomaatteja, vuohenjuustojäätelöä, vuohenjuustorahkaa, tomaattivettä ja yrttiöljyä
Kampasimpukkaa, osteri, omenaa ja muita härpäkkeitä

Paras kokonaisuus: Punakampelaa, punaquinoaa, selleripyrettä ja soijalla maustettua kastiketta

Lammasta kolmesta kohdasta - masua, kylkeä ja oliskohan ollut selkää?

Keittiön tervehdys: alkujälkiruoka. Kurpitsajäätelöä ja olikohan tuo vasemman puoleinen sitruunajäätelöä?

Jälkkäri: Hasselpähkinä-crumblea, suklaamoussea, kinuskimoussea, vanilijakakkua ja savustettua omenaa. To-del-la hyvää.
Ennen tätä kokemusta en olisi osannut vastata kysymykseen, että kumpi on parempaa - mouhijärveläinen voi vai ranskalainen vuohenmaitovoi (no se mouhis tietty). Enkä tuntisi tällaista mahtavaa "etujälkiruoka" -konseptia. Eli vähän jälkkäriä ennen jälkkäriä.

Jottei nyt ihan menisi pienten piiperrysannosten esittelyyn niin tässä parit muut viikonlopun annokset:

Perjantai-illan ex-tempore sushit Domossa

Sunnuntain brunssin (ensimmäinen) lautasellinen

Että näin. Tänään sitten onkin nautittu kaurapuuroa aamupalaksi ja työpaikkaruokalan lihapullat. Paluu arkeen.

4 kommenttia:

  1. Tuli taas nälkä ;). t. Paula

    VastaaPoista
  2. No mitäs et lukenut otsikkoa kunnolla.

    VastaaPoista
  3. Aah, odotinkin jo näitä kuvia :)
    Esijälkiruoka voidaan hyvin nauttia myös ennen pääruokaa ;) Ainakin tässä ravintolassa, jossa tänään tarjottiin makaronilaatikkoa ja sitä ennen äidille vähän salairttareita...

    VastaaPoista