sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Portaat

Minulla on ensi tiistaina ensimmäinen tentti n. 5 vuoden tauon jälkeen. Opiskelen kahtena iltana viikossa portugalia Helsingin yliopistolla ja nyt koittaa ensimmäisen tentin aika.

Escada tarkoittaa portaita portugaliksi. Escadaa löytyi myös eilisellä kirpparikäynnillä. Mukana olivat molemmat siskoni.

Alla näkyvä Escadan jakku on 100 % villaa, koko pikkusiskolle sopiva. Hintaa 7.5 euroa. Aika löytö sanoisin.

Kippari-Escadaa. Aitoudesta olen aika lailla varma.

Margaretha Ley perusti Escadan yhdessä miehensä Wolfgangin kanssa vuonna 1976. Se nimettiin ravihevosen mukaan. Marghareta itse oli ruotsalaissyntyinen missi, joka toimi Pariisissa huippumallina ja opiskeli tämän jälkeen kaavoitusta, leikkausta ja muuta muodissa tarpeellista. Jossain vaiheessa hän loi tämän takin. Ja jostain syystä vuosia/vuosikymmeniä myöhemmin tämä kyseinen kappale päätyi Kyläsaaren kierrätyskeskukseen myyntiin, ja sitä kautta pikkusiskolleni.

Vanhempi siskoni saa etua pienestä jalastaan. Hän omistaa mittavan kenkävalikoiman Pertti Palmrothin kenkiä, kirpparilta löydettynä. Eilen Kyläsaarestä löytyi hänelle (käyttämättömät?) Marc O'Polon nahkaiset kävelykengät. Hintaa 2.5 euroa. Aika löytö nekin.

Oma viimeaikainen heikkouteni kirppareilla on liittynyt käsitöihin. Niitä kun löytyy koko ajan, upeita ja pilkkahintaan. Ehkä se, että itsekin kutoo ja tekee käsitöitä auttaa ymmärtämään sitä työtä, jota käsitöissä tehdään. Siis sitä kuinka paljon työtä ja taitoa jonkin asian kutominen vaatii. Siksi on vaikeaa jättää niitä kippareille kasoihin makaamaan. Minun mukaani eilisellä reissulla lähti tämä raanu.


Se on kudottu Koskisen kutomossa Alajärvellä. Värit sointuvat hyvin sohvaan ja muuhun kotiin, Kuvassa näyttää aika hailakalta, mutta ei oikeasti ole ihan noin pliisu. Sointuu myös hyvin vieressä olevaa ikkunaa koristavaan, joskus n. vuosi sitten löydettyyn toiseen käsityöhön - kuopiolaisen "Oma Tupa" -kutomon designiin "Joutsen".


Olen pyöritellyt ajatusta esitellä täällä parhaita kirpparilöytöjäni. Niitä on vain kotonani niin älyttömän paljon, että en osaisi varmaan edes valita parhaita.  Tai päädymme johonkin TOP40-tyyppiseen listaan. Niistä tulisi varmaan usean postauksen mittainen sarja. Kun olen miettinyt kuinka paljon minulla on tavaraa käytettynä ostettuna, olen itsekin ihan yllättynyt. Niitä on niin paljon. Ja niin hyvää tavaraa.

Ehkä vielä aloitan sarjan vanhoista kirpparilöydöistä, enkä keskity vain näihin uusimpiin. Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti