lauantai 21. joulukuuta 2013

Design-haukka iski jälleen

Vuoden lyhyimmän päivän vähäiset valoisat tunnit minä hyödynsin ulkoilemalla. Heitin ulkoiluvaatteet niskaan ja repun selkään ja tein parin tunnin reippaan kävelylenkin. Pistäydyin matkalla Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa.

Ja eipä siellä mitään jää desing-haukan silmältä huomaamatta!No nämähän ovat Suomessa asuvan japanilaisen suunnittelijan Nene Tsuboin Mitsumaru-puukengät! Kaksi paria - mustana ja valkoisena - täysin ilman käytön jälkiä, suorastaan uudenkarheana kierrätyskeskuksen hyllyllä. Valkoiset ovat täsmälleen minun kokoani. Mustat ovat isommat - miesten kokoa. Niin hienot, että lähden varmaan tuonne kadulle etsimään Tuhkimo-tyyliin itselleni uutta poikaystävää, jonka jalkaan nuo sopivat.

Kengät on valmistanut jo vuodesta 1952 toiminut ja perinteikkäitä puukenkiä valmistanut Myrskylän Talla. Tallasta on joskus tehty juttu jopa Monocleen. Mitsumaru-kenkä on Tsuboin uudistama klassikko, johon hän lisäsi uudenlaisen kantapalan, jonka avulla kenkä pysyy jalassa paremmin esimerkiksi pyöräillessä ja pitemmillä kävelyillä. Pohja on koivua tai haapaa ja päällinen kasvisparkittua nahkaa.

Suunnittelijasta (ja kuvasta, jossa hän pitelee kyseisiä kenkiä) löytyy juttu mm. vanhassa Finnairin Blue Wings -lehdestä.

Hinta uutena on 82 euroa. Kierrätyskeskus tarjosi vitosella! Design-haukka sanoo: kiitos kaunis!

2 kommenttia:

  1. Sä oot vaan niin kone! Mahtava löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö vaan ollutkin? Oon vielä oikein haaveillut puukengistä - sellaisista jotka voi sujauttaa jalkaan jos lähtee vaikka viemään roskista tai muuten vaan pihalle hengaamaan. Ja kas, vastaan tulee hienoimmat puukengät ikinä! :)

      Poista