torstai 28. toukokuuta 2015

Marimekkoa ja Iittalaa kirpputorilta

Olen viimeaikoina ehtinyt käymään todella vähän kirpputoreilla, mutta harvoilla käyntikerroillakin olen onnistunut tekemään loistolöytöjä.

Jokin aika sitten kirpputorikäynnilläni löysin nimittäin Marimekon Matkuri-laukun uutena/uudenveroisena sekä Iittalan hiekanvärisen Kartio-kaatimen.Tuo Matkuri on ihan suosikkilöytöni vähän aikaan. Olen laukkua joskus Marimekolla hipelöinyt, mutten raaskinut ostaa 139 euron hinnalla. Ajatuksena Matkuri on minua viehättänyt, sillä se on tilava viikonloppulaukku, jonka uskon toimivan hyvin paitsi mökkimatkoilla myös ulkomaanmatkoillani esimerkiksi lentokonelaukkuna. Se nimittäin menee pieneen kasaan tarvittaessa, ja laukussa on hauska jippo, jonka avulla se on periaattessa kahden kokoinen laukku yhdessä laukussa.

Matkuri on Ristomatti Ratian suunnittelema. Tarina kerto, että hän oli palaamassa lentäen kotiin täpötäysine Peruskasseineen, joka on tämän Uuden Matkurin edeltäjä, kun jalkatilaan istutettu kassi koneen noustessa kaatui ja sen sisältö vieri pitkin matkustamoa. Loppumatkan suunnittelija mietti, mitä laukulle pitäisi tehdä, jottei vastaava toistuisi. Vetoketju ainakin on oltava, ja kassin sisäreunaanhan voisi ommella läpän, jonka voi tarvittaessa kääntää ylös lisätilavuutta tuomaan. Juurikin tuon läpän ansiosta Matkurissa on periaattessa kaksi käyttökokoa.

Matkuri isossa koossa - vetoketjun läppäosa ylhäällä
Matkuri pienemmässä koossaan - läppä alhaalla
Superhalpa tämä löytö ei ollut - laukku maksoi 40 euroa. Mutta koska silmääni tuo näytti täysin uudenveroiselta, mahdollisesti käyttämättömältä, niin ostopäätös syntyi helposti. Ainoa miinus kassissa on, että kantohihnat ovat lyhyet, eivätkä yllä olalle. Matkoilla tulisi tosi käteväksi, jos laukun voisi välillä heittää olkapäälle. Mutta lyhyillä hihnoilla mennään, niin kai suunnittelija on halunnut.

Kartion kaatimessa tuo hiekanväri on suosikkini. Kaatimella oli hintaa vain 5 euroa, joten ei tämänkään kohdalla kauaa tarvinut miettiä ostaako vai eikö.

Olen tullut melko krantuksi siinä, mitä kirpputorilta nykyään ostan. Edelleen minun on kuitenkin vaikea ohittaa halpaa ja hyväkuntoista suomalaista designia. Näitäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti