lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappupiknik

Ullanlinnan vappupiknik kuuluu vaalimiini perinteisiin ja on ehdoton kevään merkki. Tänä vuonna sää suosi piknik-kävijöitä, sillä säätiedotuksen lupaama sateen mahdollisuus 0 % piti 100 %:sesti paikkansa. Kovin lämmin ei sää ollut, sillä mereltä puhalsi melko navakka tuuli, mutta siihenhän oli helppo varautua oikeanlaisella pukeutumisella.

Jälleen kerran piknik notkui meillä mitä herkullisempia tarjottavia. Oli suolaista ja makeaa, kuplivaa ja ei-kuplivaa. Kokoonnuimme ystävien ja siskon kanssa aamupäivällä nauttimaan nyyttäriperiaatteella piknikin antimista ja jatkoimme istuskelua aina pitkälle iltapäivään saakka.

Pikkusisko oli tehnyt herkullisen quinoa-salaatin, jonka ohje pitää varmaan joskus pihistää. Pikkusiskon lohi-cheviche oli napakymppi, sitäkin pitää joskus tehdä itsekin. Minä tein sillikaviaarin, jota syötiin ph7-leipomon appelsiini-anisleivän kanssa. Tein myös voitaikinasta ruutuja, joiden päälle pyyhkäisi kirsikkahilloa, laitoin palan brie-juustoa ja koristelin tuoreella rosmariinilla. Odotin hieman suolaisenmakeaa lopputulosta, mutta juustovalinnan vähäisen suolaisuuden johdosta lopputulos oli melko makea. Herkullinen, mutta enemmän makea kuin suolaisenmakea. Oli myös ystävän tekemää artisokkatahnaa ja aina piknikin kruunaavia mätileipiä.

Piknikin herkut lautaselle aseteltuna. Ei jäänyt nälkä.


Suolainen sillikaviaari tumman appelsiini-anileivän kanssa oli todella onnistunut makupari

Sillikaviaari on kätevä muunnelma perinteistä smetanasillistä. Periaatteessa joukkoon voi sekoitella vähän mitä vain, mutta minä kapris-fanina turvauduin kapriksiin. Ja pilkoinpa joukkoon myös yhden pienikokoisen myrttisen maustekurkunkin. Lopputulos oli tosi herkullinen, joten tässä ohje teillekin.


Sillikaviaari

2 vähäsuolattua sillifilettä (1 paketti)
1 purkki ranskankermaa
1 purkki smetanaa
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 purkki pieniä kapriksia
1 (pieni) maustekurkku hienonnettuna
pippuria

Huuhtaise sillifileet ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja suolakurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasoittua tunnin verran ennen tarjoilua.

Nämä voitaikinalevylle tehdyt kirsikkahillo - brie-juusto - rosmariinineliöt olivat tosi hyviä, mutta ehkä enemmän makeita kuin suolaisia. Juuston voisi vaihtaa vaikka vuohenjuustoon, niin tulisi enemmän suolaisenmakea lopputulos.
Mätileivät - piknikin parhaimmistoa vuodesta toiseen
Vappuaaton juhlinta ei ole minulle ollut sitten opiskeluaikojen jälkeen mikään kovin merkittävä juttu, mutta vappupäivän piknikistä tykkään. On ihanaa, kun pitkän talven jälkeen ihmiset kaivautuvat kodeistaan ulos ja vielä piknikille puistoon! Ja suurin osa ihmisistä on iloisia. Vappu - tuo suomalainen karnevaali. Ehkä juuri siksi tykkään vapusta ja juhannuksesta, kun ne ovat iloisia juhlia. Niitä saisi olla enemmänkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti