Jälleen kerran piknik notkui meillä mitä herkullisempia tarjottavia. Oli suolaista ja makeaa, kuplivaa ja ei-kuplivaa. Kokoonnuimme ystävien ja siskon kanssa aamupäivällä nauttimaan nyyttäriperiaatteella piknikin antimista ja jatkoimme istuskelua aina pitkälle iltapäivään saakka.
Pikkusisko oli tehnyt herkullisen quinoa-salaatin, jonka ohje pitää varmaan joskus pihistää. Pikkusiskon lohi-cheviche oli napakymppi, sitäkin pitää joskus tehdä itsekin. Minä tein sillikaviaarin, jota syötiin ph7-leipomon appelsiini-anisleivän kanssa. Tein myös voitaikinasta ruutuja, joiden päälle pyyhkäisi kirsikkahilloa, laitoin palan brie-juustoa ja koristelin tuoreella rosmariinilla. Odotin hieman suolaisenmakeaa lopputulosta, mutta juustovalinnan vähäisen suolaisuuden johdosta lopputulos oli melko makea. Herkullinen, mutta enemmän makea kuin suolaisenmakea. Oli myös ystävän tekemää artisokkatahnaa ja aina piknikin kruunaavia mätileipiä.
Piknikin herkut lautaselle aseteltuna. Ei jäänyt nälkä. |
Suolainen sillikaviaari tumman appelsiini-anileivän kanssa oli todella onnistunut makupari |
Sillikaviaari on kätevä muunnelma perinteistä smetanasillistä. Periaatteessa joukkoon voi sekoitella vähän mitä vain, mutta minä kapris-fanina turvauduin kapriksiin. Ja pilkoinpa joukkoon myös yhden pienikokoisen myrttisen maustekurkunkin. Lopputulos oli tosi herkullinen, joten tässä ohje teillekin.
Sillikaviaari
2 vähäsuolattua sillifilettä (1 paketti)
1 purkki ranskankermaa
1 purkki smetanaa
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 purkki pieniä kapriksia
1 (pieni) maustekurkku hienonnettuna
pippuria
Huuhtaise sillifileet ja paloittele ne pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja suolakurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna makujen tasoittua tunnin verran ennen tarjoilua.
Mätileivät - piknikin parhaimmistoa vuodesta toiseen |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti