sunnuntai 16. elokuuta 2015

Pihalla tapahtuu

Olen puuhaillut viime aikoina paljon taloyhtiömme pihalla. Olen monesti ison ja rehevän pihamme ihanuudesta maininnut täällä blogissakin. On iso etuoikeus saada nauttia niin kivasta pihasta kuin mikä meillä on Helsingin kantakaupungissa. Näin kesäaikaan pihamme keinuineen ja pation ruokailutiloineen muodostaa kivan jatkeen talon pienille asunnoille. Osa asukkaista nauttiikin pihan käytöstä täysin rinnoin - työskentelee, syö, pelailee ja viettää vapaa-aikaa pihallamme. Itsekin syön usein lounaan pihalla, teen etätyöpäiviä ja järjestinhän kesälomalla puutarhajuhlatkin, niin kuin Puutarhajuhlat syntymäpäivän kunniaksi -postauksessa kerroin.

Piha vaatii kuitenkin huomiota ja työtä, jotta se säilyy käyttökelpoisena ja kauniina. Minua on taloon muutostani saakka häirinnyt sisääntuloportin kupeessa oleva piharakennuksemme, joka toimii roskakatoksena ja pienenä pihavarastona. Se on ollut aika karmaisevan nuhjuisessa kunnossa, vai mitä sanotte:
Maaliahan tuo kaipaa pintaansa enemmän kuin mitään muuta. Päätin ryhtyä hommiin. Värien suunnittelu, reissu maalikauppaan ja ei kun maalamaan. Kaksi kerrosta maalia, naapuri uusi katon pinnotteen, valkoista kattolistaan ja kattopalkkeihin piristämään. Aika hyvä tuli omasta mielstäni:Huomatkaa, että lintujen kotikin sai uuden pinnan - kokonaisuuteen sopivan tietenkin.

Jännä miten uudella katolla ja maalipinnalla vanha tönö sai ryhdikkään ilmeen ja on oikeastaan kuin uusi. Sisääntulo siistiytyi huomattavasti, kun ensimmäisenä silmä ei osu kulahtaneeseen röttelöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti