maanantai 10. elokuuta 2015

Loma / Arki

Palasin tänään lomalta töihin. Arki alkoi ja olen taas koneen ääressä. Loma meni niin liihotellessa lomalaisena, etten blogiakaan kirjoittanut kuin harvoin. Oli kerrankin aikaa tehdä niitä juttuja, joista blogissa on kiva kirjoittaa. Eihän silloin ole aikaa kirjoittaa blogia!

Ensimmäinen arkipäivä on ollut hyvä. Unet oli aika katkonaiset, niin kuin nyt aina kun pitää palata täysin aikatauluttomasta elämästä aikataululliseen. Sitä heräilee yöllä ja katsoo huolissaan kelloa - en kai vain nukkunut pommiin? Aamupyöräily työpaikalle mahtavassa auringossa. Aamukahvi työpaikalla odottavasta kauniista kahvimukista. Terveellistä ruokaa - rahkaa ja hedelmiä aamiaiseksi. Kollegat lounastauolla.

Aamupyöräily töihin. Hiljaista. Aurinkoista. Kuin maaseudulla.

Lomalle annoinkin jo Facebookin julistuksessani arvosanan "erinomainen". En muista viimeiseltä kolmelta viikolta yhtään hetkeä, jolloin olisin ajatellut, ettei lomalla pitäisi olla tällaista. Olo on nyt levännyt ja virkistynyt. Täytyy rehellisesti myöntää että ensimmäistä kertaa tänä vuonna - alkuvuosi on ollut intensiivinen ja raskas. Ennen lomaa voimat olivat vähissä. Loma taas toimi juuri niin kuin pitikin - ihan kuin olisi laturissa käynyt. Kolme viikkoa sitten akku piippaili tyhjää. Kolmen viikon laturissaolon jälkeen latausprosentti on sata.

Mitä sitten tein lomalla? En mitään ihmeellistä. Mökkeilin. Olin sosiaalinen. Matkustin yksin Tukholmaan kolmeksi päiväksi lukemaan E-kirjoja ja koluamaan Södermalmin kirpputoreja. Järjestin puutarhajuhlat. Nukuin. Saunoin. Marjastin. Sienestin. Viimeisenä lomaviikonloppuna pelasin kahtena päivänä kolme kierrosta golfia auringonpaisteessa. Istuin pihalla ja juttelin naapurien kanssa. Pyöräilin rantakatua ja katsoin kun benjihyppääjä hyppäsi yläpuolellani kovaa karjaisten benjihypyn.

Kesän 2015 kesäloma - loma, jolloin löysin täysin minulle sopivan moiteettoman iltapuvun kirpputorilta (kyllä, elämäni on sellaista, että tarvitsen välillä iltapukua). Loma, jota kaipasin ehkä enemmän kuin olin osannut arvatakaan. Loma, jolloin maalasin piharakennuksen. Loma, jolloin tein vain ihan perinteisiä lomajuttuja ja niin oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti