keskiviikko 6. tammikuuta 2016

2016 / Corralejo

Se on sitten uusi vuosi! Tai jo melkein viikon vanha. Minä olen viilettänyt maailmalla. Ensin oli perinteinen perhejoulu, sitten viiletin aurinkoon. Minulla on parin viikon loma töistä. Lomakohde valittiin ajatuksella a) mahdollisimman lämmintä mahdollisimman lyhyellä lennolla ja b) mahdollisimman epävirikkeellinen kohde, jossa paras tekeminen olisi lukea auringossa kirjoja. Ai miten niin runsas työmatkustaminen alkaa näkyä?

Näillä spekseillä matkakohteeksi valikoitui Kanariansaaret. Vähän hiljaisempi saari Fuerteventura ja siellä pohjoisrannan kyläpahanen Corralejo. Vuokrasimme kaverini kanssa sieltä pikkuisen ja söpön asunnon. Ilmojen kanssa kävi älyttömän hyvä tuuri - koko viikon +25 astetta ja aurinkoa täydeltä taivaalta.

Corralejon ranta, satama ja minun söpöt rantasandaalini, jotka ovat edelleen supersöpöt, vaikka jo vuosia vanhatViikon kohokohdat olivat, no se kirjojen lukeminen. Luin kolme, josta summattuna käteen jäi:

1. Paula Hawkinsin Nainen junassa: Pitkään sähkökirjojeni jonossa lukemista odottanut kirja. Hehkutettu, arvostelumenestys, tarinaa verrattu Hitchcockmaisen yllättäväksi. Tarina kertoo Rachelista, jota elämä on kohdellut huonosti. Alkoholia kuluu enemmän kuin tarpeeksi ja aviomies on jättänyt uuden vaimon alta. Rachel matkustaa joka päivä samalla paikallisjunalla. Hän näkee junan ikkunasta talon, jossa asuvaa pariskuntaa hän alkaa tiiviisti seurata. Rachel näkee jotain outoa, sitten pariskunnan nainen katoaa. Pikkuhiljaa hän ryhtyy sekaantumaan heidän elämäänsä enemmän kuin ehkä pitäisi. Arvasin loppuratkaisun jo aivan liian aikaisin. Taas, tämän takia en lue paljon jännäreitä, kun aika monta kertaa toistavat itseään. Eikä kerrontakaan ollut mitään kovin kummoista.

2. Gillian Flynnin Kiltti tyttö: Hyytävä tarina kadonneesta vaimosta ja asiaan liian rauhallisesti suhtautuvasta aviomiehestä. Hienoa kerrontaa ja mukaansatempaava tarina. Kaikilla tarinoilla on kaksi puolta. Lämmin suositus, tämä oli hieno kirja. Tarina oli aika kylmäävä. Kirjasta on kuulemma tehty elokuvakin, voisi ehkä katsoa senkin.

3. Liane Moriatyn Hyvä aviomies: Tämän australialaiskirjailijan suositun kirjan nappasin joskus Elisa Kirjan tarjouksesta. Tarina kietoo yhteen kolmen naisen tarinan. Se alkaa, kun Cecilia löytää vahingossa vintiltä miehensä papereiden joukosta kirjeen, joka on osoitettu hänelle ja kirjattu "saa avata vasta kuolemani jälkeen". Cecilia kuitenkin lukee kirjeen ja hänen elämänsä menee sekaisin. Olen lukenut kirjasta ylistyksiä, mutta itselleni tämä ei ihan lähtenyt. Sopivaa lomalukemista, mutta ei mikään maatavavahduttava lukukokemus. Menee vähän samaan kastiin Nainen junassa -kirjan kanssa.

Toinen kohokohta oli pedikyyri, jossa kävin uudenvuoden aaton kunniaksi. Karmaisevan kuivat kantapäät saivat kyytiä. Uusi vuosi vaihtui smaragdinvihreissä kynsissä. 20 euroa laadukkaasta pedikyyristä oli kyllä loistosijoitus.

Blogihistorian ensimmäinen naamakuva minusta - vähän sumuinen, mutta tässä minä. :)
Corralejo oli lomakohteena passeli. Perusrauhallinen turistirysä kauniilla rannalla ja upeilla hiekkadyyneillä. Hyvää ruokaa, jos osasi valita ravintolan oikein. Kalastajakylässä mereneläviä oli tarjolla paljon. Suurin ongelma tämäntyyppisissä lomakohteissa on se, että ravintoloiden ei oikein tarvitse yrittää. Palvelu saattaa olla vähän mitä on ja ruoka osassa ravintoloita huonoa. Miksi sitä yrittää, kun kanta-asiakkaita ei tarvitse hankkia - ensi viikolla tulee aina uusia turisteja? Onneksi hyväkin ravintoloita löytyi, jotka tarjosivat hyvää ruokaa. Parhaaksi ravintolakokemukseksi nousi gluteiinitonta ruokaa tarjoileva Sanus, johon en yksin, ilman keliakiaruokavaliolla olevaa kaveriani päätynyt. Kävimme kahdesti, oli niin moiteeton palvelu ja hyvä lista. Paikka oli aina ihan täynnä, joten teimme molemmilla kerroilla pöytävarauksen.


Hyvä reissu tuli heitettyä. Tuliaiseksi (itselleni) ostin aloe vera -tuotteita (saarilla kasvaa reilusti aloe veraa, joten se on hyvä ostos siellä), uuden hajuveden (ne olivat todella edullisia - pitkään hankintalistalla ollut Aqua di Gioa maksoi 29.90 euroa), viiniä, Butterfly Twists -taittoballeriinat (söpöt rusetilliset versiot, jotka ovat pelastus käsimatkatavaroilla matkustavalle työmatkaajalle, jonka jalassa on aina korot, jotka on illalla kiva vaihtaa balleriinoihin), jotka olivat superedulliset paikallisessa alessa sekä mojo-kastiketta jääkaappiin.

Olen oikein tyytyväinen reissuun. Ikuinen aktiivilomien harrastaja löysi ihan uuden lomailupuolen itsestään aurinkolomakohteessa. Joskus on hyvä pysähtyä ja lukea viikko kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti