torstai 28. tammikuuta 2016

Kadonneet pakkaspäivät

Kaupungin on peittänyt harmaa loska. Mihin se talven satumaa katosi, josta saimme viikkokausia nauttia?

Kolme viikkoa sitten seisoin Kauppatorin rannassa ihaillen alla näkyvää henkeäsalpaavaa maisemaa ja palellutin sormeni kohmeeseen, kun oli pakko ottaa kuvaa säänmuutoksesta hämmentyneestä merestä.

30 asteen pakkaset sopivat minulle oikeastaan hyvin. Loppuvuonna (kerrankin ajoissa) hankittu Joutsenen untuvatakki todisti olevansa hintansa väärti, kun seisoskelin sen kanssa pakkasviimassa bussipysäkillä. Pysyin läpi pakkasten ja viimojen lämpimänä (kävelylenkkien aikana olin jopa kuumissani takin kanssa), kun olin kääriytynyt tuohon unelmankevyeen takkiini, jota pitäessä tuli mieleen, että ihan kuin päällä olisi untuvatäkki. Ja eräällä tavalla olikin.

Facebookin kirppariryhmästä löytyneet Sorelit pitivät jalat lämpiminä. Siis todella lämpiminä. Enpä olisi uskonut, että kyseiset kengät voivat olla niin hyvät. Olen iän sivut kaivannut lämpimiä ja monikäyttöisiä ulkoilukenkiä kylmiin pakkaspäiviin. Olisi pitänyt arvata, että Sorelithan ne kannatti hankkia. Ei niillä ulkomuotonsa vuoksi töihin painella, mutta vapaa-ajalla pakkaspäivinä olivat ylivedot. Sorelien alaosathan ovat kumia, eli varmaan toimisivat tälläkin vesipaisteella.

Näin kivan väriset Sorelit hankin itselleni Facebookin kierrätysryhmän kautta. Ovat olleet lämpimät ja kätevät talvipäivien ulkoilukengät.Sisällä oleva huopainen lämpökenkä ja varren teddykarva pitävät varpaat lämpiminä kovemmillakin pakkasilla.
Vantaan Kontista muutama viikko sitten löytynyt Marja Kurjen valtavankokoinen villaviitta/poncho piti lämpimänä kotosalla, vaikka vanha puutalomme yllättikin minut lämpimyydellään kovimmilla pakkasilla. Olen asunut asunnossa reilut kaksi vuotta, enkä muista että näin kovia pakkasia olisi vielä asuinaikanani kohdalle sattunut. Kovimmillakin pakkasilla koti pysyi riittävän lämpimänä vähän viileitä lattioita lukuunottamatta. Mutta sitä vartenhan ne villasukat on keksitty. Villaviitta käärittynä hartoille toi lopun tarvittavan lämpöisyyden (viitta oli muuten aika hyvä löytö - aivan moitteeton viitta maksoi 10 euroa. Katsoin, että samaisia myydään parhaillaankin esim. Stockmannilla 130 euron hintaan).

Nyt ulos sadetta ja nollakeliä katsoessa taas masentaa. Tulisipa lisää pakkasta. Ja aurinkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti