keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Pakkanen

Kotiinpaluu etelän lämmöstä noin 45 astetta kylmempään Suomeen olisi voinut olla shokki, ellei eteisen kaapissani olisi odottanut loppuvuodesta hankittu Joutsenen untuvatakki. Testattu on nyt kunnolla, kun tein -22 asteessa pakkaskävelylenkin. Aivan erinomainen hankita tuo superlämmin takki.

Olen innoissani kovista pakkasista, sillä silloin voi roudata kaikki kodin peitot, tyynyt, matot ja tekstiilit ulos. Yli 20 asteen pakkasessa pölypunkit kuolevat jo noin kuudessa tunnissa.

Tänään ulkona olivat petivaatteet ja torkkupeitot. Huomenna vien matot ja tyynyt.


Ihana raikas tuoksu tuli tekstiileistä, kun ne äsken hain takaisin sisälle. Kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa - aika kauan menee kunnolla läpijäätyneessä tekstiilissä lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Miinusta pakkaspäivään tekee se, että oli tarkoitus siirtää tänään polkupyörä sisään lumihangesta (ajoin pyörällä vielä koko joulukuun, kun lumesta ja pakkasesta ei ollut tietoakaan, nyt taitaa olla aika lopettaa pyöräilykausi). Pakkasessa pyörän telineeseen kiinnittävän u-lukon avaimesta katkesi pala lukkopesään. Täytyy odottaa pakkasten laskemista hieman alempiin lukemiin, niin lähden rautasahan kanssa yrittämään pyörän irroitusta, ettei kädet ihan palellu. Onneksi kyseessä oli tämänhetkinen kakkospyöräni, mutta silti tuo harmittaa. Pyörää ei voi edes kantaa läheiseen pyöräliikkeeseen lukonavaukseen, kun kyseessä oli lukko, joka kiinnitti pyörän telineeseen. Päivän oppi: älä mene avaamaan pyöränlukkoa paukkupakkasilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti