torstai 25. helmikuuta 2016

Kuulumisia viime viikonlopulta

Viime viikonloppu alkoi osaltani vähän kurjasti, kun teloin lauantaina aamujumpassa selkäni. Siitä lähtien olenkin elellyt pienessä särkylääkepöhnässä ja liikkuminen on ollut pikkuisen tavanomaista hidasliikkeisempää. Kaiken muun olen saanut onnistumaan, mutta sukkien jalkaan pukeminen aamuisin on tämäntyyppisen alaselkävamman kanssa aikamoinen ähellys. Nyt sitten otetaan vähän aikaa vähän seesteisemmin ja iltaisin makoilen lattialla jääpussi selän alla.

Viime viikonlopun seläntelonta ei kuitenkaan (onneksi) pilannut minun pikkusiskolleni järjestämää pikku yllätystä. Halusin ilahduttaa siskoa, joten valmistelin meille pienen miniloman kotikaupungissamme Helsingissä.

Kilistelimme spesiaaliviikonlopun siskon kanssa käyntiin mehulingollani hurautetulla päärynä-veriappelsiini-kiivi -mehulla

Lähdimme ensin lauantai-iltapäivänä pienelle spa-lomalle Vantaan Flamingoon. Vaikka en ole koskaan mieltänyt kylpylää miksikään omaksi unelmapaikakseni, kiehtoi ajatus Flamingon K-20 alueesta minua. Ja tiesin, että siskokin varmasti tykkäisi pienestä köllöttelystä lämpimässä vedessä ja saunomisesta, rauhassa aikuisten kesken ilman lapsien riemua ympärillä.

Paikka paljastuikin varsin positiiviseksi yllätykseksi. Kelluimme lämpimissä altaissa ja köllöttelimme saunoissa siskon kanssa kolmisen tuntia. Plussaa paikalle annan hyvästä "allasbaarista" ja siitä, että mojito kourassa sai mennä lämminvesialtaaseen istuskelemaan. Ja erittäin hyvistä löylyistä kristallisaunassa.

Kylpylän jälkeen suuntasimme kohti Helsingin keskustaa ja Bulevardin hotelli Indigoa, josta olin varannut meille huoneen. Indigo oli varsin passeli kokemus. Respan palvelu oli todella ensiluokkaista ("haluatteko myöhäisen check-outin sunnuntaille?", "tässä teille samppanjakupongit tuohon meidän uuteen samppanjabaariin"), huone siisti, joskin vähän ketjuhotellimainen (ymmärrettävää, kun kyseessä on ketjuhotelli) ja kiitettävä aamiainen. Hinta-laatusuhteeltaan hotelli oli hyvä. Sänky oli todella hyvä ja molemmat siskon kanssa nukuimme huoneessa tosi hyvin - minä kipeän selän kanssa ja sisko herkkäunisena.

Illallisen nautimme läheisessä South Park -ravintolassa Koffin puiston kupeessa, jonne ex tempore soitimme pöydän, kun sisko bongasi heidän todella hyvältä kuulostavan menunsa nettisivuilta. Listalta löytyvä tartar oli siskon elämän ensimmäinen ja minulle aika mones (syön tartaria yleensä, kun käyn työasioissa Brysselissä) ja oli kyllä kieltämättä erittäin onnistunut annos, jota voi helposti suositella. Menu oli muutenkin ihan tasavahva, ei kuitenkaan mitään maatavavahduttavaa.

South Parkin tartar-annos oli sekä minun että siskon makuun

Kävimme illallisen jälkeen kumoamassa vielä ne respan antamat samppanjakupongit ja menimme sitten hyvillä mielin ajoissa nukkumaan.

Aamiaisen jälkeen köllöttelimme tyytyväisinä iltapäivään asti huoneessamme myöhäisen check-outin turvin.

Hotellin aamiaisella riitti valikoimaa
Tällaiset oman kotikaupungin minilomat ovat kieltämättä virkistäviä. Työmatkustamisen kautta saan istua lentokoneessa ihan kiitettävästi muutenkin, niin välillä on kiva "matkustaa" ilman lentomatkaa. Yhdistelmä Flamingo Spa, Bulevardin Indigo -hotelli ja South Parkin illallinen olivat hyvä yhdistelmä, jota voi suositella muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti