perjantai 5. helmikuuta 2016

Ruokapiiriä ja kahvikuppia

Asuinalueellani on käynnistynyt ruokapiiritoiminta, jonka kautta voi tilata ruokaa suoraan tuottajilta ilman välikäsiä.

Jakoja on ollut jo muutama aiemmin, mutta pääsin nyt tällä viikolla itse ensimmäistä kertaa mukaan, kun jakoaikaa oli myöhäistetty parilla tunnilla - pitkän työpäivän tekijälle tarpeellinen muutos.

Tilasin lampaankyljyksiä, kananmunia, palsternakkaa, leppäsavustettua lohta ja pienpaahtimon kahvia. Kaikki suoraan viljelijältä, kasvattajalta, paahtajalta. Todella hauskaa.

Lohta olen syönyt tällä viikolla nyt lounaaksi ja se on ollut aivan tajuttoman hyvää. Olen syönyt hyvää savulohta vaikka kuinka usein ennenkin, koska isä savustaa paljon mökillä (ja se on todella hyvää sekin), mutta täytyy sanoa, että tämän ammattikalastajan savulohi oli melkein vielä parempaa (sorry isä).

Kahvi pääsi testaukseen tänään, kun tulin kokouksista kotiin keittiönpöydän ääreen jatkamaan töitä. Kaivoin kaapista kummitädiltä lahjaksi saadut aivan mielettömän kauniit käsinmaalatut Arabian kahvikupit (ovat ilmeisesti "hienostokupit", kun ovat niin pienet, että vastaavat nykyistä espressokuppia kooltaan). Huomaa myös kuvassa uutuuttaan kiiltelevä työkone - Lenovon Yoga Pro. Otin käyttöön eilen ja ensikosketus ainakin on ollut erittäin positiivinen.
Kahvi oli hyvää ja kuppi on niin kaunis kuin mikä. Tällaista kahviestetiikkaa suorastaan huokailen. Nämä kupit ovat niin ohutta ja hienoa posliinia, etteivät ole jokapäiväisessä käytössä, vaan kaivetaan esiin silloin, kun halutaan erityinen kahvihetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti