perjantai 9. syyskuuta 2016

Kummituspuu

Kävin tänään pitkästä aikaa lähikukkakaupassa ostoksilla. Tykkään käydä siellä säännöllisesti ihan jo kannatusmielessä - kun joka Alepassa on kukkaämpäreitä, on sellaiset kukkakaupat, joissa oikeasti joku tekee sidontatyötä vaarassa kaatua. Ja kukkakaupasta saa aina hyviä kukkia, jotka kestävät. Ei sellaisia, jotka saattavat lakastua ostamisesta seuraavana päivänä.

Perjantai on kotona siivouspäivä (eli minulla käy siivooja sillä aikaa kun olen töissä), joten menin leikkokukkaostoksille, koska puhtaaseen kotiin on kiva tuoda leikkokukkia. Siinä samalla iskin kuitenkin silmäni myös maailman kummallisimman näköiseen viherkasviin. Kummituspuu - Corokia, se on kummajaisen nimi. Outo varpu, jossa kasvaa hopeisia ja vihereitä lehtiä.Olin juuri sopivasti pari päivää sitten "vahingossa" tappanut joulukaktuksen, joka oli muuten oman ensimmäisen kotini ensimmäinen viherkasvi jotakuinkin tasan 13 vuotta sitten, kun muutin Lappeenrannasta vanhempieni luota Espooseen opintojeni takia. Joulukaktus on ollut kituva ja huonosti viihtyvä yksilö jo pitkään, mutta en ole hennonnyt sitä heittää poiskaan. Se ei todellakaan ole ollut mikään lempikasvini, joten en ollut yhtään surullinen, kun se viimein heitti veivinsä. Ilmeisesti liiasta kastelusta. Siinä sopivasti vapautui käyttöön yksi Arabian ruskea ruukku, jotka taasen ovat ihan suosikkilistani yläpäässä.

Siispä - tervetuloa kotiin, kummituspuu. Sinä mielenkiintoinen hopeavarpu.


Ostin muuten tällä viikolla uuden puhelimen. Päädyin Honor8:aan pitkän harkinnan jälkeen. Olen kyllä tosi innoissani tuosta kamerasta. Uskomattoman hienoa jälkeä kännykkäkameralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti