Kurkut kuuluivat ehdottomasti kasvimaani onnistujiin. Samoin pavut, joiden keräyskausi alkoi juuri. Kasvimaalla on vielä vaikka kuinka paljon niitä kasvamassa. Toivottavasti ilmat säilyvät näin hyvinä, niin saan myös kunnon papusadon.
Porkkanat taas kuuluvat kesän täydellisiin epäonnistumisiin. 2.5 kuukautta hoivaa ja huolenpitoa - tuloksena häthätää pikkurillin pituisia porkkanoita. Ei ensi kesänä näitä. Saimme remakat naurut naapureiden kanssa, kun ryhdyin porkkanannostoon. Kuvassa näkyvät ovat sadon suurimpia yksilöitä. Kyllä, suurimpia. Vielä minikokoisemmat kiikutin suoraan kompostiin.
Kurkkusadon päätin säilöä maustekurkuiksi. Aika monta purkkia tuli, mutta ei haittaa. Maustekurkut on hyviä. Minulla ei ollut valmiina mitään luottoreseptiä, niin päädyin käyttämään netistä bongaamani kokki Henri Alenin luottoreseptiä, jonka löysin Kotivinkin kotisivuilta. Tosi perinteisiä makuja - piparjuurta, mustaherukanlehteä ja sinapinsiemeniä. Tai minulla ilman sinapinsiemeniä, koska niitä ei sattunut olemaan. Heitin sijasta sekaan vähän kiinalaisia anispippureita. Eiköhän nekin hieman potkua anna maustekurkkuihini,
Maustekurkut
- 4 kg pieniä avomaankurkkuja
- 2 l vettä
- 4 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl kokonaisia maustepippureita
- (1 rkl sinapinsiemeniä)
- 6 dl väkiviinaetikkaa
- 80 g pala piparjuurta ohuina lastuina
- 5 mustaherukanlehteä
Valmistusohje:
1.
Pese kurkut huolellisesti. Isot avomaankurkut kannattaa lohkoa tai
viipaloida ennen säilömistä. Siten ne maustuvat tasaisesti. Laita kurkut
puhtaisiin purkkeihin.
2. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja kuivamausteet. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Lisää mukaan etikka, piparjuuri ja mustaherukanlehdet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa. Anna tekeytyä rauhassa ja säilytä maustekurkut viileässä.
2. Laita kattilaan vesi, sokeri, suola ja kuivamausteet. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Lisää mukaan etikka, piparjuuri ja mustaherukanlehdet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Tarkista, että kurkut ovat liemen peitossa. Anna tekeytyä rauhassa ja säilytä maustekurkut viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti