lauantai 17. syyskuuta 2016

Omenahilloa

Nyt lupaan, että tulee viimeinen hilloamispostaus. Alkaa riittää todellakin - jääkaappiin ei kohta muuta mahdu kuin tekemiäni hilloja. Vaikka eihän niitä oikeastaan edes olisi pakko jääkaapissa säilyttää, kun huolella purkit tein steriiliksi. Jotenkin kuitenkin jännittää säilöä hilloja huoneenlämmössä.

Oma metodini omenahillon tekoon on ehdottomasti uunihillo. Se tarkoittaa sitä, että hillo laitetaan uuniin kiehumaan kolmeksi tunniksi. Tässä ajassa omenan omat sokerit irtoavat ja karamellisoituvat (muun lisätyn sokerin kanssa) ja hillon maku muuttuu toffeemaiseksi. Kokeilin ensimmäistä kertaa viime vuonna ja enää en muulla metodilla hilloa keitäkään.

Innostuin myös laittamaan purkkeihin söpöt etiketit ja korkkipaperit. Olin penkonut joskus viime talvena tuollaisen paketin Stockan outletista, jolla hillopurkit saa kivasti nimikoitua. Aika söpöjähän noista tuli. Hyviä viemisiä kun menee kylään jollekulle.


Karamellinen omenahillo uunissa
  • 2.5 kg omenaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2–3 kanelitankoa

1. Kuori ja pilko omenat, 
poista siemenet.
2. Kaada omenat 7–10 litran kattilaan ja lisää vesi. Nosta kattila 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.
3. Kun omenat ovat pehmenneet, soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Lisää sokerit ja kanelitangot soseeseen. Sekoita tasaiseksi.
4. Nosta kattila takaisin 
uuniin. Anna kypsyä 
200 asteessa 3 tuntia. Poista lopuksi kanelitangot ja aja vielä tarvittaessa hillo ihan sileäksi sauvasekoittimella uudestaan.
 
Purkita omenahillo kuumiin tölkkeihin ja sulje heti puhtailla kansilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti