sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Ihana viikonloppu!

Olipa taas ihana viikonloppu!

Enteilihän se jo hyvää, kun torstaina tuli sinetöityä ne asuntokaupat. Ei sillä lähtökohdalla ihan helpolla mikään olisi fiilistä pilannutkaan, mutta kyllä tällä viikonloppuohjelmalla se fiilis olisi ollut korkealla ihan muutoinkin.

Perjantaina työpäivän päätteeksi juhlittiin 2-vuotiasta kummityttöä leijonasyntymäpäivillä. Pieni syntymäpäiväsankari sai kummitädiltään lahjaksi Rudolf Koivun kuvittaman satukirjan, pienen tytön hiuksiin sopivia pampuloita ja pinnejä, sekä paperisen koottavan Notre Dame katedraalin. Kirja ja Notre Dame olivat kirpputorilta hankitut (hiuspampulat toki ostin uutena kaupasta). Onneksi näillä minun kummilapsillani on äitejä, jotka hyväksyvät kummitätin elämänaatteen mukaiset kierrätyslahjat. Toivonkin, että kaikki kummilapseni elämän myötä oppivat minulta arvostusta ympäristöä kohtaan ja kierrätyksen huomioimista (eivätkä pety, että tältä kummilta ei irtoa 18-vuotislahjaksi henkilöautoa, heh heh).

Lauantaina menin ex-tempore lähellä asuvan kaverin ja parin muun tyypin kanssa testaamaan keväällä auenneen Sörnäisen Moko-marketin brunssin.


Sörnäisen Moko avattiin jo keväällä, mutten ollut vielä siellä käynyt, vaikka aika lähellä asunkin. Olin joskus silloin keväällä kyllä kuullut, että Punavuoren pääliikkeen lisäksi Vilhovuorenkadullekin on vastaava paikka avattu, mutta unohtanut koko asian. Nyt se tuli sitten yhtäkkiä mieleen ja houkuttelin kaverit mukaan.

Mukava miljöö ja ihan hyvä brunssi. Ei mitenkään Helsingin parhaimmistoa, mutta perushyvä kuitenkin. Hyvästä kahvista erityismaininta, se oli Caffa Roasteryn paahtamaa. Salaatteja, herkullista leipää. juustoja, kinkkua, vihanneksia, jugurttia, pannukakkua, pullavanukasta. Lasipurkkiin koottu annos, jossa oli marjoja, turkkilaista jugurttia ja mysliä, pähkinöitä ja hunajaa oli ehkä suosikkini valikoimasta. Hinta 15.90 euroa sisältäen Caffan suodatinkahvia, jos haluaa erikoiskahvia niin kalliimpi.

Menimme avaamisaikaan ilman pöytävarausta ja saimme pöydän. Varauksiakin oli paljon ja jos haluaa varman päälle pelata niin varauksen tekeminen voi olla järkevää.

Lauantaina illansuussa suuntasin ystävien luokse venäläiseen iltaan. Tarjolla oli borssikeittoa ja blinejä. Juomaksi luonnollisesti samppanjaa ja vodkaa. Ihana ilta, menu täydellinen. Illan isännille jälleen kerran superkiitokset onnistuneesta isännöinnistä.

Jäin vielä yökylään kavereiden luokse, kun asuvat ihan Sundsbergin ja Min Krogin lähellä. Olimme sopineet, että käymme vielä Min Kroginkin brunssilla, nyt kun se ensimmäistä kertaa tarjottiin myös sunnuntaina. Tämä lauantaibrunssia muutaman euron kalliimpi brunssi oli hieman lounasmaisempi kuin lauantainen brunssi, joskinkaan mitään suurta eroa konseptissa ei ollut. Jälleen kerran herkullisia ja monipuolisia tarjottavia. Siskostaan ylpeänä isosiskona totean (puolueellisena tai ei), että kyllä tämä Min Krogin tarjonta Mokon brunssin pesee. Ja monet muutkin Helsingin brunssit.


 
Näin hyvällä viikonloppuohjelmalla onkin sunnuntai-iltapäivän voinut pyhittää kodin siivoukselle ja lakanapyykin pesulle. Vähän sitä muuttoakin tässä jo on tullut järjesteltyä.

Ja hei arvatkaas, ensi viikonloppuna olenkin sitten jo Pariisissa! Kyllä nyt kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti