tiistai 24. syyskuuta 2013

Operaatio kirpputori ohi!

Viikon pöytävuokra itsepalvelukirpputorilla on nyt takana. On aika summata tulokset ja tehdä johtopäätökset!

Kannoimme siskoni kanssa tavaraa viikko sitten myyntiin suunnilleen henkilöautollisen verran. Takakontti ainakin oli jokseenkin täynnä. Kaappien siivousoperaatiota olin sitä ennen tehnyt noin kuukauden ajan, pikkuhiljaa aina sopivan hetken tullen. Pesin kaikki vaatteet ja silitin, joten myyntiin meni vain puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa. Olin myös hakenut kirpparin hintalappuja jo hyvissä ajoin, joten hinnoittelua oli hyvä sitä mukaa kun sopivia hetkiä tuli eteen. Tämän lisäksi pidimme pikkusiskon kanssa yhden hinnoitteluillan, lähinnä siskon tavaroille kun siinä vaiheessa omani oli jo pitkälti hinnoiteltu.

Myyntiin meni sekalaista tavaraa - eniten vaatteita, mutta myös kenkiä, astioita, kirjoja, huiveja, laukkuja ja koruja. Tavaroista korut menivät kaupaksi nopeiten. Oli ehkä vähän yllätys minulle. Myös kaikki astiat menivät nopeasti. Kirjoista meni viikon aikana noin puolet, samoin vaatteista, huiveista ja laukuista. Kengissä menekki oli huonoin, noin 15 parista kaupaksi meni neljät.

Kokonaisuutena kaikesta tavarasta myytiin reilu puolet. Menekki olisi saattanut olla parempi, jos olisimme pitäneet niitä vielä toisen viikon, mutten oikein nähnyt siinä enää järkeä. Saimme niin paljon tavaraa jo myytyä, joten loput päätimme lahjoittaa kierrätyskeskukseen.

Kaikki myynnissä olleet tuotteet hinnoittelimme varsin alhaisilla hinnoilla. Suurimman osan hinnoittelimme 1-3 euroon kappaleelta. Kallein myydyistä tuotteista oli siskon uudenveroinen talvitakki, jonka hinta oli 12 euroa. Tärkeintä meille olikin saada tavaraa kiertoon ja pöytävuokra ja pieni vaivanpalkkio tavarasta, ei tehdä tiliä.

Myynnin loppusumma oli 139 euroa. Kun ottaa huomioon viikon pöytävuokran (35 euroa) tulokseksi tuli noin satanen. Varsin tyytyväinen olen tähän tulokseen. Kun ottaa huomioon että iso osa tuotteista oli hinnaltaan varsin alhaiset, on aika monta yksittäistä tuotetta löytänyt uuden kodin.

Kirppariviikon plussat ja miinukset:

+ Kaapit tuli käytyä taas huolella läpi ja turhasta tavarasta luovuttua.
+ Tavaran menekki oli varsin hyvä ja vaivanpalkkaakin käteen jäi noin 100 euroa.
+ Kun siivous- ja hinnotteluprojektin aloitti ajoissa, ei se tuntunut kovin vaivalloiselta.
+ Meillä oli myynnissä joitain varsin laadukkaita tavaroita, jotka itsellä on vain jäänyt vähemmälle käytölle. Tuntuu kivalta ajatella, että ne ovat nyt jollakulla muulla käytössä - ja vielä varsin edulliseen hintaan.

- Projekti on hinnoittelun sun muun takia vaivalloisempi kuin että kiikuttaisi kaikki suoraan lahjoituksena johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön tai kierrätykseen. Siksi pieni vaivanpalkka on ihan mukava saada.
- Kirpparilla täytyy käydä viikkaamassa tavarat joka päivä. Aivan jokainen. Muutoin tavarat ovat  solmussa ja sekaisin ja silloin niitä ei kyllä kukaan osta. Tämäkin siis pieni lisävaiva, ei riitä että kiikuttaa tavarat paikalle ja hakee viikon päästä rahat pois.

Kirpparin pitäjä muuten totesi, että myyntiin tulee nykyään niin paljon hyvää tavaraa, ettei kaikki tavara mitenkään ehdi löytämään uutta omistajaa vaikka olisi kuinka hyvää ja laadukasta Tämä on seurausta siitä, että ihmiset omistavat niin paljon tavaraa, jotka ovat vähällä käytöllä. Tämä näkyy kirppareilla kasvaneessa tarjonnassa - nyt kun monelle on tullut myös tarve vähentää omistamansa tavaran määrää. Mutta tämänhän minä tiesinkin jo ja todennut täälläkin - kirppareilla on uskomaton määrä hyvää tavaraa myynnissä.

Kotona on nyt taas hyvä hengittää, kun osasta kaapeissa seisoneesta tavarasta on luovuttu! Suosittelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti