perjantai 20. syyskuuta 2013

Omenahilloa


Sain käydä hakemassa omenoita kaverin vanhempien pihan puista. Hillonkeittotalkoothan siitä seurasi - mitäpä sitä muuta nuori kaupunkilainen perjantai-iltana tekisi?

Käytin hilloamiseen DanSukkerin pektiinillistä hillosokeria. Perusohje on suoraan sokeripussin kyljestä, mutta omaani lisäsin vielä sitruunan kuorta ja mehua (koska olen minä...) ja yhden vaniljatangon siemenet.


Hillon teko kannattaa aloittaa purkkien puhdistamisella ja desinfionnilla. Itse tiskasin ne ensin huolella kuumalla vedellä. Sen jälkeen kiehautin purkit ja kannet vielä kattilassa ja laitoin puhtaalle keittiöliinalle odottamaan purkitusta.



Omenahillo

n. 2.5 kg omenoita, eli siemenkodat poistettuna omenaa on noin 2 kg
2 dl vettä
2 sitruunan kuori
2 sitruunan menu
1 vaniljatanko (siemenet pois tangosta ja tanko myös hillon sekaan kiehumaan, tanko poistetaan ennen purkitusta)

Pese omenat huolellisesti. Poista niistä siemenkodat ja lohko omenat. Voit kuoria, mutta itse en sitä tee - pidän punaisten kuorien mukana tuomasta vaaleanpunaisesta väristä.

Laita omenalohkot isoon kattilaan pienen vesitilkan kanssa. Raasta joukkoon 2 sitruunan kuori. Keitä kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sitten huolella sauvasekoittimella sileäksi.

Sekoita sileään omenasoseeseen vesi, sitruunamehut ja vanilijatangon siemenet. Heitä vanilijatangot myös seoksen joukkoon kiehumaan, antavat lisämakua, ne otetaan pois ennen purkitusta kun ovat antaneet kaiken makunsa. Lisää hillosokeri ja sekoita. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Purkita hillo puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje samantien huolella ja anna jäähtyä. Tyhjiö muodostuu purkkiin hillon jäähtyessä ja vetäytyessä pienempään tilaan.

Omenalohkot kattilassa valmiina kiehumaan
Hillo sokerin lisäämisen jälkeen
Valmista on - seitsemän purkkia omenahilloa!

2 kommenttia:

  1. Mä vähän jännitin, et onks tää hirmu kirpeetä, kun olen itse aika sokerihiiri. Mut oli just sopivan makeeta mun makuun ja mausteista tuli kiva lisä. Pari lusikallista ehrman-turkkilainen jugurtti komboon, niin tuli aika herkkua!

    VastaaPoista