maanantai 23. marraskuuta 2015

Avokadoleipä ja ihan turha kohu

Voi Nigella Lawsonia. Hän valmisti joku aika sitten uusimmassa ruokaohjelmassaan avokadopaahtoleipiä ja sai aikaan kohun. Britit raivostuivat, kun resepti oli kuulemma ihan liian yksinkertainen. Siinä nimittäin paahdetaan leipä, möösätään avokado haarukalla tahnaksi, lorautetaan sekaan hyvää oliiviöljyä ja vähän sormisuolaa. Soosi levitetään leivän päälle ja a-vot - syödään.

Kohu on kyllä ihan turha. Näin valmistettu avokadoleipä on nimittäin hyvää kuin mikäkin. Eikö tällaiset simppelit jutut juuri ole niitä parhaita? Niistä on ihan turha raivostua.

Tykkään tuosta Nigellan alkuperäisestä supersimppelistä versiosta, mutta olen tuunannut omaani vielä hieman. Varsinaista paahtoleipää en harrasta, joten paahdan vähän mitä tahansa leipää. Tällä kertaa vuorossa oli Fazerin jyväpalat. Ja leivänpaahdinta en muuten edes omista, koska se on aivan turha kapine. Paras leivänpaahtovekotin on nimittäin ihan tavallinen liesi. Laitan oman (keraamisen) lieteni yhden levyn päälle ja heitän leivän siihen levylle. Suoraan, sellaisenaan. Leipä paahtuu hetkessä (jopa niin hetkessä, että palaa helposti, joten kannattaa olla tarkka).

Leivälle laitan paahtamisen jälkeen ihan vähän vaaleaa balsamicoa, sillä suuni tykkää vähän kaikessa pienestä happaman vivahteesta.

Tuunattuun versiooni tulee tuon mainitun avokadotahnan päälle vielä ituja, joista kovasti tykkään. Ja rouhittua mustapippuria, joka on avokadon kanssa superherkullinen yhdistelmä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti